Greenock Estate Pinot Noir Shiraz - Vinston

Artnr: 2085

Greenock Estate Pinot Noir Shiraz

145kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- och lammkött.

Smak

Fruktig och nyanserad smak med inslag av björnbär, viol, blåbär, fat, peppar, lakrits och körsbär.

Doft

Fruktig, kryddig och nyanserad doft av björnbär, blåbär, skogshallon, fat, viol, svartpeppar och choklad.

Övrigt

Vinet har lagrats totalt nio månader på ekfat om 300 liter. Det första halvåret på fransk ek och sedan tre månader på amerikansk ek.

Greenock Estate Wines

Greenock Estate har tagit sitt namn efter en vingård som planterades med enbart shiraz 1948 i byn Greenock, Barossa Valley. Firmans produktion inleddes 2013 och man har sedan dess börjat odla fler druvsorter. Firman drivs av Frederick Liu, vinmakaren Jo Irvine, vitikulturisten Steve Kurtz samt Erica Babbage.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Greenock Estate Wines
År:2020
Alkoholhalt:14.5%
Druva:60% Pinot Noir, 40% Shiraz
Sockerhalt:1g/l
AustralienBuffématFläskLammBjörnbärBlåbärFatKörsbärLakritsPeppar
Greenock Estate Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år