Cassiopea Bolgheri Rosé - Vinston

Vinet smakar

Passar till

Med sin torra stil passar vinet utmärkt att servera till mat, inte minst de rätter vi förknippar med vår och sommar. Cassiopea passar bra till grillade fiskar och skaldjur, liksom till sallader med räkor, kräftor och kyckling. Det är också en perfekt partner till grillat, gärna fisk, skaldjur och kyckling. Den som föredrar vegetariskt väljer grillade grönsaker, haloumi eller mozzarella. Vinet är även en vinnare till charkbrickan!

Smak

Ungdomligt, friskt, bärigt vin med inslag av smultron, hallon, blodgrape och örter.

Doft

Tydliga inslag av rosa blodgrape, vildhallon, smultron, och örter.

Övrigt

Vingårdarna (2ha) ligger i västlig lutning bara 5 km från havet där svala vindar kyler ner vingårdarna. Rankorna är 9 år gamla vars jordmån består av sand, grus och lera. Skördas i slutet på september och handskördas och selekteras för hand för att därefter försiktigt pressas i hela klasar. Jäsningen sker i ståltankar i ca 20 dagar.

Poggio Al Tesoro

Poggio al Tesoro är en ca 70 hektar stor egendom och ägs och drivs av den världsberömda vinfamiljen Allegrini från Veneto. Egendomen är belägen i den prestigefyllda regionen Bolgheri, en premium region belägen i den nordliga delen av Toscana, söder om Pisa bara två mil från havet. Här erbjuds den perfekta balansen mellan soltimmar per år, svala vindar från havet, lägen med sluttningar med perfekta förutsättningar och den unika terroir som Bolgheri har med både jordmån och druvor. Här får druvorna en ljuvlig mognad, en elegant maskulin stil och fyllighet kombinerat med komplexitet och elegans. Egendomen ligger familjen lite extra nära hjärtat då den som skapade möjligheten att förverkliga drömmen om Toscana var Marilisas bror Walter som gick bort 2003. Det var han som valde de vingårdar som idag utgör egendomen vars prestigevin, Dedicato a Walter, med den unika sammansättningen av 100% Cabernet Franc är en hyllning till honom.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Poggio Al Tesoro
År:2016
Alkoholhalt:13%
Druva:Merlot 70%, Cabernet Franc 30%
Sockerhalt:2g/l
ItalienAperitifAsiatisktFiskSkaldjurSällskapFågelBuffématFläskKryddstarktGrönsakerHallonÖrterSmultron
Poggio Al Tesoro

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år