Henriot Brut Souverain Magnum - Vinston

Artnr: 81466

Henriot Brut Souverain Magnum

949kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8ºC som aperitif samt till eleganta rätter av fisk och skaldjur. Kan lagras i 6-10 år.

Smak

Torr, mycket frisk, fyllig och elegant smak med inslag av dashipäron, persika, röda bär, nektarin, jäst, mineral och citrus.

Doft

Frisk, komplex doft med toner av rostade mandlar, jäst, citrus, äpplen och fläderblom.

Övrigt

30% Reserve vin, enbart Chardonnay, ingår i blenden. Merparten av reservvinet är av årgång 2013. Champagnen har lagrats i minst 3 år på sin jästfällning.

Henriot

Henriot tillhör absolut toppskiktet i Champagne och är ett anrikt hus med anor som odlare sedan mitten av 1600-talet. Det egna huset grundades 1808 av Apolline Henriot och inledningsvis såldes champagnerna endast till familj och vänner under namnet ”Veuve Henriot Ainé”. Henriot har vinodlingar på 35 hektar, vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av de egna behoven. För resterande del så anlitas genom åren pålitliga, kvalitetsmedvetna kontrakterade odlare. Från de egna vinodlingarna hämtas Chardonnay från Côte des Blancs och Pinot Noir från Montagne de Reims. Huset använder sig företrädesvis av vinstockar som är 25-30 år gamla. Kännetecknande för Henriot är att man använder en stor andel Chardonnay i blandningarna och nästan ingen Pinot Meunier. Den röda tråden i hela serien är en sval, stilren och klassisk elegans.

Läs mer

Produktinformation

Volym:1500 ml
Producent:Henriot
År:NV
Alkoholhalt:12%
Druva:50% Chardonnay, 45% Pinot Noir och 5% Pinot Meunier.
Dosage:7g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapOstCitrusPäronPersika
Henriot

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år