Crémant de Bourgogne Organic Blanc Brut - Vinston

Artnr: 7911

Crémant de Bourgogne Organic Blanc Brut

135kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Torr, frisk och nyanserad smak med inslag av citrus, aprikos, persika, äpplen och rostad brioche. Mjuk harmonisk eftersmak.

Doft

Stor doft av citrus, smör och rostad brioche.

Övrigt

Druvorna skördas för hand och pressas sedan skonsamt. Endast den första pressningen används till denna crémant. Vinet har lagrats minst 24 månader på sin jästfällning.

Veuve Ambal

Veuve Ambal grundades 1898 av Marie Ambal och är en familjeägd vinproducent som nu är inne på sjätte generationen under ledning av Eric Piffaut. Veuve Ambal ligger i hjärtat av Bourgogne i byn Rully, som ligger i Côte Chalonnaise, och är idag den största producenten av Crémant de Bourgogne. De framställer sina mousserande viner av de klassiska burgundiska druvsorterna aligoté, chardonnay, pinot noir och gamay. Flera av deras viner är ekologiska.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Veuve Ambal
År:NV
Alkoholhalt:12%
Druva:70% Chardonnay, 15% Pinot Noir, 15% Aligoté
Dosage:10g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelGrönsakerOstÄppleAprikosCitrusPersika
Veuve Ambal

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år