Bottega Gold - Vinston

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif eller lättare rätter av fisk, skaldjur eller grönsaker, exempelvis pasta med smör och salvia.

Smak

Mjuk, harmonisk och elegant med smak av äpple, citrus, päron, blommor och örter.

Doft

Fruktig och blommig doft av gröna äpplen, päron, citrus, acacia och vita blommor, samt kryddiga toner av salvia.

Övrigt

Druvorna skördas för hand innan de skonsamt pressas. Jäsningen utförs i tank enligt Martinottimetoden, även kallad Cuve Close eller Charmat. Vinet lagras sedan ytterligare en tid på sin jästfällning innan vinet buteljeras.

Bottega Spa

Bottega Spa grundades 1920 av Domenico Bottega, en passionerad oenolog. Under 50- och 60-talet utökades verksamheten till att även omfatta grappa, under ledning av sonen Aldo. 2007 flyttar företaget till Bibano di Godega, 50 km från Venedig och även nära Conegliano Veneto, Proseccos huvudstad, som också har en lång tradition av grappa. Idag har man viner även från Toscana och Valpolicella.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Bottega Spa
År:2018
Alkoholhalt:11%
Druva:100% Glera
Dosage:12g/l
ItalienAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelFläskGrönsakerÄppleCitrusÖrterPäron
Bottega Spa

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år