Henriot Brut Millésimé 2006 - Vinston

Artnr: 7789

Henriot Brut Millésimé 2006

719kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Servera denna kraftfulla Champagne vid 10-12ºC till rätter av fisk och skaldjur men den klarar även av att paras ihop med rätter av fågel. Även utmärkt som lyxig aperitif.

Smak

Torr, frisk och extremt komplex i smaken med tydliga mineraltoner och en fantastiskt frisk syra som samspelar med en härligt utvecklad frukt med toner av gula äpplen, nötter, bröd och grapefrukt. Krämig mousse med ett långt och friskt avslut.

Doft

Utvecklad doft med toner av mineral, brioche, honung, citrus och gula äpplen.

Övrigt

Basvinet har genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har efter alkoholjäsning genomgått en andra jäsning på flaskan för att sedan få vila på sin jästfällning i minst 8 år.

Henriot

Henriot tillhör absolut toppskiktet i Champagne och är ett anrikt hus med anor som odlare sedan mitten av 1600-talet. Det egna huset grundades 1808 av Apolline Henriot och inledningsvis såldes champagnerna endast till familj och vänner under namnet ”Veuve Henriot Ainé”. Henriot har vinodlingar på 35 hektar, vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av de egna behoven. För resterande del så anlitas genom åren pålitliga, kvalitetsmedvetna kontrakterade odlare. Från de egna vinodlingarna hämtas Chardonnay från Côte des Blancs och Pinot Noir från Montagne de Reims. Huset använder sig företrädesvis av vinstockar som är 25-30 år gamla. Kännetecknande för Henriot är att man använder en stor andel Chardonnay i blandningarna och nästan ingen Pinot Meunier. Den röda tråden i hela serien är en sval, stilren och klassisk elegans.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Henriot
År:2006
Alkoholhalt:12%
Druva:50% Chardonnay, 50% Pinot Noir
Dosage:8g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapFågelÄppleBrödGrapefruktGula äpplenNötter
Henriot

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år