Leonardo Prosecco - Vinston

Artnr: 77481

Leonardo Prosecco

129kr


Vinet smakar

Passar till

Servaras vid 8-10ºC som aperitif eller till lättare rätter av fisk- och skaldjur.

Smak

Torr, fruktig och balanserad smak med mjuk mousse, inslag av päron, nektarin och galiamelon.

Doft

Stor, aromatisk, fruktig doft med inslag av päron, galiamelon och nektarin.

Övrigt

Druvorna skördas för hand vid optimal mognad för framställning av prosecco. Därefter vinifieras druvorna och genomgår en andra jäsning på ståltank enligt Charmatmetoden.

Cantine Leonardo da Vinci

Cantine Leonardo da Vinci framställer sitt vin på historiska marker. Namnet till den toscanska staden Vinci är hämtat från italienska "vinco" eller "vincastro", kvistar från pilträd som användes för att binda vinrankorna. Vincis historia lutar sig tillbaka till romarriket. Det var först 500 år efter Leonardo da Vincis födelse - han föddes mycket riktigt här - som Vinci blev en egen stad, år 1952. Samtidigt som den store Leonardo föds, föds vinet i Chianti. Egentligen har innebörden av ordet Chianti inte mycket med druvor att göra. Det härstammar från "clante", ropen i jakten på vildsvin i skogarna som då täckte det sluttande landskapet. På samma sluttningar odlas i dag Cantine Leonardo da Vincis vin. Cantine Leonardo da Vinci är en modern vingård i Toscana som framställer sitt vin på organisk väg. Vin från Cantine Leonardo da Vinci följer mottot "rooting oneself in the territorio", vilket innebär att vinet står i nära förbindelse med den miljö den ursprungligen kommer från. Cantine Leonardo da Vinci startade sin verksamhet 1961 med sin första skörd 1965. Egendomen täcker mer än 500 hektar i perfekt söderläge. Vinet odlas enligt två system: "a ritiocchino" där vinrankorna följer de brantaste sluttningarna och "gira poggio" som låter vinrankorna korsa sluttningen. www.cantineleonardo.it

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Cantine Leonardo da Vinci
År:NV
Alkoholhalt:11%
Druva:100% Glera
Dosage:13.45g/l
ItalienAperitifFiskSkaldjurSällskapMelonPäron
Cantine Leonardo da Vinci

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år