Blanc de Blanc - Vinston

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Torr, ungdomlig smak med inslag av citrusskal, gröna äpplen, kex och nötter.

Doft

Ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och gummi.

Övrigt

Druvorna skördades manuellt mellan 2 och 23 september. Druvorna hanteras mycket varsamt, de flyttas till vineriet enbart med hjälp av gravitation och druvorna pressas skonsamt. De olika vinerna har jäst separat i ståltank under kontrollerad låg temperatur. Vinet har sedan jäst en andra gång på flaska, och har lagrats i minst 18 månader på sin jästfällning. Degorgeringsdatum står angivet på baksidesetiketten.

Raventós i Blanc

De stora skillnaderna inom Raventós egendom gör att det finns så många olika aromer och smaker i vinerna och cavorna. 18 generationers vinmakare på samma vingård genom tiderna har gjort att vingården är uppdelad i underzoner, vilka är: El Llac: kalkhaltig, lerig jordmån med grusig underjord. En något blåsig 18-hektars vingård som ligger åt norr där skörderna blir jämna och fina. Här är den största druvsorten macabeu och chardonnay. El Serral: kalkig och stenig jordmån utan någon egentlig jord på. Vattnet i den närbelägna sjön fungerar som en värmeregulator, vilket gör att druvorna får mogna långsamt. Här odlas mest Xaral-lo och Monastrell. Nästa vingård heter La Barbera, som är planterad på en sluttning omgiven av barrträd med jord full av småsten. Den höga kalkhalten och den ständiga tävlingen mot barrträdens rötter gör denna vingård till den svåraste att odla på. Här är det små skördar av Xarel-lo och Pinot Noir som odlas, vars aromer blir mycket koncentrerade. På Raventós i Blanc kommer hela skörden helt och hållet från egna vingårdar som ligger runt ikring själva vinkällarna. Skörden tas in i augusti till oktober för hand, med urval av druvor vid vingården, så man kan undvika de druvor som inte är i helt perfekt skick. Då vingården ligger i mitten av alla planteringar kan man få in druvorna bara på några minuter! Druvorna pressas långsamt och varsamt och jäses sedan långsamt på låg temperatur för att få ut mesta möjliga aromer och spännande eftersmaker. Efter en andra jäsning har skett, lagras vinet med sin jästfällning mellan 2-7 år.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Raventós i Blanc
År:2016
Alkoholhalt:12%
Druva:45% Macabeo, 40% Xarel-lo, 15% Parellada
SpanienAperitifFiskSkaldjurSällskapBuffématGrönsakerÄppleCitrusGröna äpplenNötter
Raventós i Blanc

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år