Bonnet Perle Rosé Brut - Vinston

Artnr: 7471

Bonnet Perle Rosé Brut

329kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10ºC som aperitif eller till kallskuret som parmaskinka samt andra charkuterier med sälta. Passar även utmärkt till maträtter av fågel, till exempel vaktlar med fikon.

Smak

Frisk och elegant smak med inslag av hallon, jordgubbar och brödighet.

Doft

Bärig doft med toner av smultron, hallon, körsbär, jordgubbar och röda äpplen.

Övrigt

Pinot Noir druvan kommer från olika delar av byn "Les Riceys". Mogna och extraktrika druvor skördas, musten kyls ner och sedimenteras under två dygn. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna och ny jäst tillsätts för en andra jäsning på flaska. Då tillsätts även 9% stilla rött vin. Vinet har lagrats 30 månader på sin jästfällning. Vinet är vegetarian- och veganvänligt.

Alexandre Bonnet

Ett växande Champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Riceys i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noir druvan. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra Champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är produktionen inte större än 650 000 flaskor om året..

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Alexandre Bonnet
År:2017
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Pinot Noir
Dosage:8g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurDessertSällskapBrödHallonJordgubbar
Alexandre Bonnet

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år