Serveras vid 8-10ºC som aperitif eller till kallskuret som parmaskinka samt andra charkuterier med sälta. Passar även utmärkt till maträtter av fågel, till exempel vaktlar med fikon.
Frisk och elegant smak med inslag av hallon, jordgubbar och brödighet.
Bärig doft med toner av smultron, hallon, körsbär, jordgubbar och röda äpplen.
Pinot Noir druvan kommer från olika delar av byn "Les Riceys". Mogna och extraktrika druvor skördas, musten kyls ner och sedimenteras under två dygn. Jäsning sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna och ny jäst tillsätts för en andra jäsning på flaska. Då tillsätts även 9% stilla rött vin. Vinet har lagrats 30 månader på sin jästfällning. Vinet är vegetarian- och veganvänligt.
Ett växande Champagnehus som värnat om tradition och sin "husstil" över flera generationer. Alexandre Bonnet håller till i Les Riceys i distriktet Aube. 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir. Försedd med branta kalkstenssluttningar och frodig lera som översta jordmånslager finns här de ideala förutsättningarna för Pinot Noir druvan. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand. Druva för druva, steg för steg, i den traditionsenliga metoden att göra Champagne av högsta kvalitet. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är produktionen inte större än 650 000 flaskor om året..
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år