Launois Cuvée Réservée Grand Cru BdB Brut - Vinston

Artnr: 7450

Launois Cuvée Réservée Grand Cru BdB Brut

329kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Smak

Torr, frisk och balanserad, med inslag av äpplen, grapefrukt, gråpäron, mineral och brioche samt en liten ton av aprikos.

Doft

Inbjudande, pigg och frisk doft med toner av äpple, citrus, grapefrukt, mineral och nyanserade toner av rostat bröd.

Övrigt

Musten jäses i rostfria ståltankar och genomgår malolaktisk jäsning i dem. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra, kolsyregivande, jäsning. Basvinet för denna champagne utgörs mestadels av årgång 2014. Champagnen har lagrats 36 månader på sin jästfällning.

Launois Père et Fils

Champagne Launois är ett familjeföretag i 8:e generationen, sedan starten 1872 baserad i Grand Cru-byn Le Mesnil-sur-Oger i Côte de Blancs. Förutom Champagne Launois finner vi i denna famösa Champagne-by storheter som Krug, Salon och Pertois-Moriset. Vad alla har gemensamt är den typiska Le Mesnil-stilen: viner där Chardonnaydruvan når sitt maximala uttryck för mineralitet och fräschör och som kan lagras i decennier med intressant utveckling. Cuvée Réserve Blanc de Blancs är perfekt att öppna när den släpps på marknaden, medan Vintage Blanc de Blancs Brut även utvecklas positivt med några år i källaren. Familjen Launois har valt att behålla en av de allra första modellerna av champagneflaska för att buteljera sina viner. Den karaktäristiska, lite bulliga formen med lång hals kan dateras tillbaka till sent 1800-tal och är utformad för att tåla ett högt tryck. En specialkollektion av dessa flaskor, tillsammans med en unik samling föremål med koppling till champagneframställning (och mycket annat!) finns att beskåda på vinmuséet som tillhör familjen Launois. Skulle du ha vägarna förbi Le Mesnil-sur-Oger är det en utmärkt idé att kombinera ett besök på muséet med provsmakning och lunch på familjens eget renässansslott i Villers aux Bois, några minuter med bil från muséet. Champagne Launois drivs idag av systrarna Caroline och Séverine Launois.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Launois Père et Fils
År:NV
Alkoholhalt:12%
Druva:100% Chardonnay
Dosage:5g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleAprikosGrapefruktPäron
Launois Père et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år