Vad sägs om blått och gult bubbel? - Vinston

Vad sägs om blått och gult bubbel?

Vad sägs om blått och gult bubbel? Spana in dessa vintips som passar när man vill fira något särskilt med mousserande vin i glaset.

Vad sägs om blått och gult bubbel?

Vad sägs om blått och gult bubbel?

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag, vilket ger oss en ledig dag mitt i veckan. Underbart! Ett perfekt tillfälle att samlas över en picknick med vänner, eller bara slappa hemma på altanen. Bubblor är alltid populärt denna årstid så vi passar på att tipsa om ett par mousserande viner som gör sig fintfint både på egen hand och till picknickens tilltugg.

De bubbel vi tipsar om idag kommer från det populära varumärket Platino, som gjort sig känt för sina mycket prisvärda mousserande viner på druvan muskat. Moscato är ett mousserande vin från Spanien som är mycket populärt världen över. Bubblet är halvtorrt till smaken och passar fint att dricka på egen hand, eller som en aperitif innan maten. Moscato är också en fullträff till sommarens söta smaker, så testa att servera det till bär med glass eller jordgubbstårta.


Platino Gold Moscato Blått bubbel

Väljgjorda Platino Blue Moscato har en vacker azurblå färg med doft och smak av fläder, aprikoser, litchi och citrus.

Bubblet passar utmärkt att servera som sällskapsdryck. Servera det väl kylt, över is om så önskas.

» Platino Blue Moscato
Artnr: 77398 | Pris: 49:-
Alkoholhalt: 7% | Ursprung: Spanien | Druva: muskat


Platino Gold Moscato Gult bubbel

Platino Gold Moscato är, liksom övriga medlemmar i Platino-familjen, ett mousserande vin tillverkat av druvan muskat.

Här har vi en fruktig och aromatisk doft och smak med inslag av litchi, fläder, citrus och lime. Gott både som umgängesdryck och till desserter. Bör serveras väl kylt.

» Platino Gold Moscato
Artnr: 77300 | Pris: 49:-
Alkoholhalt: 7% | Ursprung: Spanien | Druva: muskat


Både Platino Blue Moscato och Gold Moscato är tillverkad av en av Spaniens ledande producenter – J. García Carrión. Vid tillverkningen så jäses druvmusten vid låg temperatur för att behålla så mycket av aromerna som möjligt. Vinet genomgår sedan en andra jäsning på tank, enligt Charmatmetoden, innan det buteljeras.

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år