Bli ett proffs på tempranillo - Vinston

Bli ett proffs på tempranillo

Torsdagen den 9 november firas Tempranillo Day. Här bjuder vi på tre passande vintips av den stolta druvan tempranillo och hjälper dig att bli ett proffs på tempranillo.

Bli ett proffs på tempranillo

Bli ett proffs på tempranillo

Torsdagen den 9 november firas Tempranillo Day. Tempranillo är den blå druvan som också är en trevlig följeslagare till diverse kötträtter, pasta och grytor. Den har sitt ursprung i Spanien där den också är nationaldruva. Både runt om i Spanien och övriga världen går den under flera olika namn. I Portugal heter den exempelvis tinta roriz och är en av de druvsorter som används i Portvin.

Vill du veta mer? Här på Vinston lär vi dig allt som är värt att veta om tempranillo – hur tempranillo-viner smakar, vad man matchar dem till för mat och varför druvan faktiskt heter tempranillo. Nedan bjuder vi på tre passande vintips med den stolta druvan tempranillo.


Señorío de los Llanos Gran Reserva

Traditionellt från Valdepeñas

Señorio de los Llanos Gran Reserva är ett rödvin i klassisk stil från spanska Valdepeñas. Här bjuds man på fattoner och kryddighet med inslag av nypon, kakao och tobak.

När druvorna plockats och jästs låter man vinet lagras i 60 månader på amerikanska ekfat innan det buteljeras. Servera det gärna till en gräddig panna med svamp och kött, en mör lammstek eller till hårdostarna.

» Señorío de los Llanos Gran Reserva
Artnr: 22679 | Pris: 69:-
Ursprung: Spanien | Alkoholhalt: 13%
Druva: 100% tempranillo


Marqués de Carrión Vendimia Seleccionada

Nyhet med 100% tempranillo

En nyhet denna höst är rödvinet Marqués de Carrión Vendimia Seleccionada. Denna medelfylliga rioja görs enligt det moderna snittet där en intensiv och generös fruktighet får ta en större plats i smakpaletten.

Tonen är frisk, fruktig och balanserad med inslag av röda bär, lakrits, choklad och ekfat.

» Marqués de Carrión Vendimia Seleccionada
Artnr: 78171 | Pris: 109:-
Ursprung: Spanien | Alkoholhalt: 13%
Druva: 100% tempranillo


Pata Negra Rioja Reserva

Mustig klassiker från Rioja

Pata Negra Rioja Reserva är ett kryddigt och mustigt rödvin från spanska Rioja. Vinet låter man lagra i 24 månader på franska ekfat innan det buteljeras.

Smaken är kryddig och frisk med fina tanniner och toner av fat, björnbär, röda bär och kryddor. Servera det till lamm, nötkött, fläsk eller kallskuret.

» Pata Negra Rioja Reserva
Artnr: 70710 | Pris: 109:-
Ursprung: Spanien | Alkoholhalt: 13,5%
Druvor: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo

Taggat med:Vintips

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år