Flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad - Vinston

Flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad

Grilla flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad i sommar. Prova vårt recept och passande vintips.

Flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosalladRecept och foto: Madeleine Landley

Flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad

För: 4 personer

Flankstek:

800g flankstek
1 citron
1 lime
salt, peppar

Kikärtsdressing:

1 dl kallpressad rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 dl kokta kikärtor
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar

Tillbehör:

1 mango
2 avocado
8 pitabröd
2 mango
35g machésallad

1. Pressa saften från en citron och en lime i en påse. Skölj och torka av köttet. Salta och peppra runt om och lägg ner köttet i påsen. Låt ligga i kylen ett par timmar. Ta ut köttet en timme innan tillagning så det inte är kallt när det hamnar på grillen.

2. Häll oljan i en skål och pressa i vitlöksklyftan. Kör i micron i 30 sekunder. Mixa kikärtorna tillsammans med olja och kikärtor. Ha eventuellt i mer olja om den blir för trögflytande. Smaka av med salt och peppar.

3. Skala mango och avocado och skär dem till klyftor.

4. Grilla köttet och låt det vila under folie i några minuter. Skär det sedan till smala skivor. Värm pitabröden på grillen och öppna dem sedan upptill.


Grillad flankstek med vintips

Vi fortsätter på temat grillning och har idag tagit fram ett recept med en av svenskarnas favoritråvaror – flankstek! I början av våren varnade man för att det kunde bli ont om flankstek i butikerna runt om i landet. Denna popularitet är inte förvånande med tanke på vilken bra råvara detta är att lägga på grillen under sommaren. Dels går flankstek fort att grilla eftersom den är så tunn. Den är också smakrik och svår att misslyckas med.

Flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad Tips för köttet

Våga steka flanksteken lite kortare tid. Låt den sedan vila ett tag innan den skärs upp och serveras. Tillsammans med allehanda tillbehör som har en frisk syrlighet, samt en bit bröd, blir flanksteks-middagen en ljuvlig upplevelse.

Dagens recept, flankstek i pitabröd med kikärtsdressing, grillad mango och avocadosallad, är både enkelt att laga och passar utmärkt till de två röda vintipsen vi plockat ut för ändamålet.


Rött på flaska från Italien

Till nygrillad flankstek passar ett italienskt rödvin. Det här är ett läckert vin med intensiv fruktighet och kryddiga toner. Smakpaletten bjuder på mörka körsbär, björnbär och nötter tillsammans med mörk choklad och toner av fat. Här får man helt enkelt mycket smak och stil för pengarna.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år