Dry Furmint BIO - Vinston

Artnr: 71818

Dry Furmint BIO

159kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till rätter av fisk och skaldjur, sallader eller lättare pastarätter. Vinet kan drickas ungt men kan även lagras i 6-7 år.

Smak

Torr, frisk smak med inslag av lime, päron och gröna äpplen. Elegant fruktsyra och mineralitet.

Doft

Intensivt, fruktig och elegant doft av äpplen, päron, lime och örter.

Övrigt

Vinet har lagrats 5 månader på ståltank med regelbunden battonage varje vecka.

Tokaj-Hétszölö

Tokaj-Hétszőlő producerar torra och söta ekologiska viner från de vulkaniska sluttningarna kring av Tokaj-berget, kring floderna Tisza och Bodrog. På denna historiska plats - där det under klara dagar går att se ända till Slovakien och Ukraina - har områdets unika vinstilar skyddats av lag sedan 1772. Tokaj-Hétszölö specialiserar sig på rena och eleganta viner av områdets lokala druvsorter, med stort fokus på kvalitetsdruvan Furmint. Att jobba enligt ekologiska metoder har alltid varit en självklarhet, och certifieringarbetet av domänens 55 hektar påbörjades 2009. Alla viner, såväl torra som söta, bär ekologisk certifiering sedan årgång 2016. Det utomordentligt goda dessertvinet Tokaji Aszú 5 Puttonyos är även det gjort på 100 % Furmint. Tokaj-Hétszölö drivs idag av Michael Reybier, som även är ansvarig för Bordeaux-egendomen Cos d'Estournel. Denna Tokajproducents långa historia sträcker sig tillbaka till 1502, då en familj med namnet Garai helt enkelt valde ut de 7 bästa vingårdarna i regionen. Hét Szolo betyder "sju vingårdar" på ungerska. Därefter har ägare som bibelöversättaren Gaspar Karoli, den transylvanska prinsen Gabor Bethlen och den kungliga Habsburg-familjen avlöst varandra. Historien fortsätter!

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Tokaj-Hétszölö
År:2017
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Furmint
Sockerhalt:2.7g/l
UngernAperitifFiskSkaldjurBuffématGrönsakerÄppleGröna äpplenLimePäron
Tokaj-Hétszölö

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år