Bon Eco Chenin Blanc & Verdelho - Vinston

Artnr: 2328

Bon Eco Chenin Blanc & Verdelho

79kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid ca 10°C till lättare rätter av fisk eller skaldjur.

Smak

Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av härliga citrustoner, persika och örter.

Doft

Friskt och fruktigt med toner av citrus, stenfrukt och örter.

Leeuwenkuil Family Vineyards

Leeuwenkuil grundades 1705 av Arij van Wijk som planterade de första vinstockarna här. Egendomen hade fram tills dess hetat Schinderkuijl och är daterat till 1693. 1851 tog familjen Dreyer över och har ägt och drivit vingården sedan dess, nu under Willie Dreyer. Willie Dreyer har återskapat Leeuwenkuil som det var år 1705 och har vårdat dess historiska arkitektur. Idag omfattar vingården 1070 hektar och de odlar druvor som pinotage, Shiraz och chenin blanc, men även exempelvis marsanne, mourvèdre, roussanne, cinsault och grenache. Även om Leeuwenkuil inte är certifierade som ekologiska, så arbetar de ekologiskt i vingården. De tror starkt på att odla jorden på ett hållbart sätt inte bara för deras egen skull utan även för kommande generationer.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Leeuwenkuil Family Vineyards
År:2019
Alkoholhalt:13.5%
Druva:95% Chenin Blanc, 5% Verdehlo
Sockerhalt:4g/l
SydafrikaAperitifFiskSkaldjurCitrusÖrterPersika
Leeuwenkuil Family Vineyards

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år