Achaval-Ferrer Malbec - Vinston

Artnr: 93005

Achaval-Ferrer Malbec

189kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till smakrika kötträtter.

Smak

Fyllig, smakrik, mjuk och fruktig smak med toner av björnbär, plommon, mörka körsbär, viol, kaffe, läder och mineral. Silkeslena tanniner och en lång eftersmak.

Doft

Fruktig och något blommig doft med toner av björnbär, svarta vinbär, plommon, viol, peppar och kaffe samt kryddiga toner av fat.

Övrigt

Druvorna skördades den 30 mars och musten jästes i cementtankar. Den spontana malolaktiska jäsningen sker i ekfat. Vinet har sedan lagrats i 9 månader i 2 år gamla franska ekfat. Vinet är ofiltrerat.

Achaval-Ferrer

Achaval-Ferrer är pionjär när det kommer till vingårdsbetecknad Malbec från Mendoza. Toppvinerna Finca Bella Vista och Altamira har slagit flera rekord inom argentinsk vinhistoria. Bland annat utsågs årgång 2010 Finca Bella Vista år 2012 av av tidningen Wine Spectator till ett av världens 10 bästa viner. Grunden till projektet lades 1995 då vännerna Santiago Achával, Manuel Ferrer, Roberto Cipresso och Tiziano Siviero bestämde sig för att göra vin av bästa tänkbara kvalitet från sluttningarna i Mendoza. I takt med att vineriet byggdes upp letade man efter lämpliga vingårdar i trakten. Roberto Cipresso övertygade resten av gruppen om att köpa en snårig, avlägsen och sedan länge övergiven vingård vid namn Altamira. Första årgången, 1999, vinifierades denna och buteljerades rakt av, utan krusiduller. Vinet fick betyget fem stjärnor av det internationella vinmagasinet Decanter, vilket på den tiden var exceptionellt. Här föddes insikten om att det är vingården som gör vinet, och alltsedan dess arbetar Achaval-Ferrer utifrån principer om minimal intervention. Det innebär ett arbetssätt där människan ingriper så lite som möjligt under druvans väg från vingård till glas. Vingårdarna har mycket gamla stockar, vilket ger små skördar av högkvalitativa druvor. Achaval-Ferrer's filosofi är att förena Gamla Världens terroir, tradition och elegans med Nya Världens frukt, fräschör och fyllighet. Resultatet är koncentrerad, sammetslen Malbec och Cabernet Sauvignon som uppvisar nyanser från platsen där den odlats.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Achaval-Ferrer
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Malbec, från Uco Valley, Luján de Cuyo och Medrano.
Sockerhalt:1.5g/l
ArgentinaLammNötViltBjörnbärKaffeKörsbärLäderPlommon
Achaval-Ferrer

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år