Les Terrasses 2019 - Vinston

Artnr: 92783

Les Terrasses 2019

319kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18°C till både eleganta och smakrika rätter av ljust och mörkt kött samt grytor, grillat, vilt och fågel. Det passar även perfekt att avnjuta tillsammans med ost; både krämiga och vällagrade osttyper.

Smak

Mycket frisk, djupt koncentrerad fruktighet med inslag av vitpeppar, örter, svarta vinbär, mörka körsbär, björnbär och plommon. Toner av lakrits och choklad samt rostade ekfat ger krydda till den mustiga frukten och den något strama, men samtidigt mogna tanninstrukturen ger en lång och komplex eftersmak.

Doft

Koncentrerad, intensivt fruktig doft med karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, plommon, björnbär samt kryddiga inslag av färska örter, lakrits och elegant integrerade ekfat.

Övrigt

Vinstockarna är planterade i skifferjord. Druvorna skördades 6 september-15 oktober. Alla druvor avstjälkades. Vinet har jäst i en blandning av rostfria ståltankar, cementtankar och ekfat. Det har genomgått 41 dagars macerering innan det lagrats i 12 månader på franska ekfat.

Álvaro Palacios

Familjen Palacios har sina rötter i Rioja. Den unge Álvaro Palacios studerade i Bordeaux och efter två år på Château Petrus in Pomerol begav han sig sedan till Priorat där han köpte sin första vingård Finca Dofí år 1990. Tillsammans med vinmakaren René Barbier startade han vad som kom att kallas Gratallops-projektet, namngivet efter en scenisk Priorat-by. Gruppen köpte vingårdar tillsammans och delade på vinmakningsfaciliteterna fram till dess att de startade sina egna projekt. Det sägs att Álvaro Palacios ursprungliga mål var att skapa ett vin vars stil skulle ligga någonstans mellan Château Pétrus och Penfolds Grange. Till egendomen adderades den nu ikonförklarade vingården L´Ermita år 1993. Såväl som att producera viner från enskilda vingårdslägen gör han också den mer överkomligt prissatta och tillgängliga Les Terrasses som produceras på inköpt frukt. I Priorat produceras vingårdsvinerna Finca Dofí, L`Ermita och de blandade vinerna Les Terrasses och Camins del Priorat. Tillsammans med Peter Sisseck på Pingus och Telmo Rodriguez betraktas Palacios som den ”nya generationen” av spanska vinmakare. John Radford, en spansk vinspecialist, säger: "To sum up: Les Terrasses is excellent, Finca Dofí is outstanding and L'Ermita is unbelievable".

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Álvaro Palacios
År:2019
Alkoholhalt:14.5%
Druva:82% Garnacha, 17% Cariñena, 1% gröna druvor.
Sockerhalt:1g/l
SpanienFågelLammNötViltOstBjörnbärChokladFatKörsbärLakritsÖrterPepparPlommonSvarta vinbär
Álvaro Palacios

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år