Barbaresco - Vinston

Artnr: 72107

Barbaresco

241kr


Vinet smakar

  Passar till

  Serveras vid 16-18ºC till krämig risotto, potatispuré, gräddiga såser och stuvningar, salta råvaror samt salta och syrliga smaksättningar. Passar också till salta, vällagrade hårdostar. Vinner på luftning i karaff och servering i glas med stora kupor.

  Smak

  Lång, stram och tydligt sträv med mycket frisk fruktsyra som är typisk för druvan och ursprunget. Komplex, mycket nyanserad och elegant.

  Doft

  Djup fruktighet med fina toner av körsbär, viol och fin kvalitetstobak samt inslag av tjära och lakrits.

  Övrigt

  Druvorna skördas i början av oktober. Musten jäses i rostfria ståltankar med 10-12 dagars maceration. Vinet får sedan mogna i franska ekfat (Allier) under cirka 12 månader.

  Luigi Voghera

  Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:750 ml
  Producent:Luigi Voghera
  År:2016
  Alkoholhalt:13.5%
  Druva:100% Nebbiolo
  Sockerhalt:1g/l
  ItalienFläskLammNötVilt
  Luigi Voghera

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år