Clos du Val Pinot Noir Carneros - Vinston

Artnr: 70359

Clos du Val Pinot Noir Carneros

389kr


Vinet smakar

Passar till

Passar till rätter av fet eller vild fågel samt till rätter av lamm, nöt eller småvilt.

Smak

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, plommon, ingefära, örter och vanilj.

Doft

Nyanserad, kryddig doft med toner av fat, plommon, jordgubbar, ingefära och vanilj.

Övrigt

Vinet är lagrat 14 månader på fat.

Clos du Val

Clos du Val etablerades 1972 i Napa Valley av John och Henrietta Goelet. Som arvtagare till den välkända vinhandlaren Barton & Guestier i Bordeaux, hade John en vision om att producera Cabernet Sauvignon som skulle utmana världseliten. Man anställde vinmakaren Bernard Portet, som med sitt kunnande och erfarenhet om franska viner skulle finna den perfekta platsen för att producera Cabernet Sauvignon i världsklass. Efter två års outtröttligt sökande på fem kontinenter fann man äntligen den vingård man trodde kunde bidra till att realisera drömmen. Vi befinner oss i det som senare skulle komma att bli Stags Leap District. Clos du Val blev ett internationellt känt namn när deras första vin, årgång 1972 av Cabernet Sauvignon, blev utvalt till en av världens bästa i den legendariska Paris-provningen 1976. Tio år senare vann en senare årgång av Clos du Val Cabernet Sauvignon reprisen av Paris-provningen. Idag är fokus alltjämt att producera Cabernet i världsklass, med Kaliforniens solskensvarma frukt och Gamla Världens struktur och nyansrikedom. Från vingården Gran Val i Carneros skördas även Chardonnay och Pinot Noir med stor fräschör. Sedan 2012 pågår ett omfattande arbete med kvalitetsutveckling hos Clos du Val. Det innebär bland annat att den totala produktionen av Cabernet halverats, allt för att vara trogen John Goelets's vision. Har du någon gång vägarna förbi Napa Valley rekommenderar vi varmt ett besök hos Clos du Val, det är en oförglömlig upplevelse.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Clos du Val
År:2016
Alkoholhalt:14.5%
Druva:100% Pinot Noir
Sockerhalt:0.5g/l
USAFågelNötViltFatJordgubbarKryddigÖrterPlommonVanilj
Clos du Val

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år