La Vignée Pinot Noir - Vinston

Artnr: 5421

La Vignée Pinot Noir

150kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 15-16°C till stekt fisk eller kyckling. Avnjutes gärna ungt, men kan lagras i 3-4 år för att uppnå lite mognare toner av pinot noir.

Smak

Välbalanserad, bärig smak med inslag av jordgubbar, skogshallon, kakao och färska örter. Vinet har bra fräschör och eleganta ekfat.

Doft

Elegant, bärig, aningen kryddig doft med inslag av körsbär, jordgubbar, skogshallon, fat och lakrits.

Övrigt

10-15% av vinet har lagrats i 9-10 månader i franska ekfat. Resterande vin har enbart lagrats på ståltank.

Bouchard Père et Fils

Bouchard Père et Fils grundades av Michel Bouchard 1731 i Beaune, och är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne. Idag är familjen inne på 9e generationens vinmakare. 1775 köpte Joseph Bouchard sina första vingårdar i Volnay "Les Caillerets". När adelns och kyrkans egendomar såldes ut under franska revolutionen tog Josephs son, Antoine Philibert Joseph Bouchard tillfället i akt att utöka egendomarna runt Beaune, och köpte bland annat upp "Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jesus". I sin önskan att bygga upp en exceptionell vinegendom i Côte d'Or har man köpt till nya vingårdar under arton- och nittonhundratalet. Med tiden har Bouchard Père et Fils, genom att köpa fler noggrant utvalda egendomar, byggt upp den största domänen i Côte d'Or. Idag består den av 130 hektar, av vilka 12 är klassade som Grand Cru och 74 som Premier Cru. Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières och många fler, namn som alla andas historia. Genom att kombinera tradition och nytänkande arbetar Bouchard Père et Fils hårt för att frambringa de enskilda egenskaperna från varje enskilt vingårdsläge och årgång i samtliga sina viner. Denna strävan resulterar i fantastiska viner med egna personligheter och charm. 2005 byggde de ett helt nytt vineri, vilket ytterligare har höjt kvaliteten på deras viner. I vineriet flyttas vinerna enbart med hjälp av gravitation, för att undvika att pumpa runt vinet vilket påverkar vinet negativt. De använder heller ingen battonage på sina viner, för att ytterligare bevara fräschören i vinerna. Över hela världen, bjuds dessa viner vid speciella tillfällen och för att inspirera till kulinariska höjder, till glädje för alla vinälskare.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Bouchard Père et Fils
År:2018
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Pinot Noir
Sockerhalt:1.5g/l
FrankrikeAperitifSällskapFågelBuffématFläskFatHallonJordgubbarÖrter
Bouchard Père et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år