La Montesa - Vinston
}

Artnr: 8344301

La Montesa

205kr


Vinet smakar

Passar till

Passar till eleganta kötträtter av nöt, lamm eller vilt.

Smak

Smaken är kraftfull och elegant med inslag av hallon, körsbär, granatäpple, fat, vitpeppar och kryddnejlikor.

Doft

Rödbärig doft med inslag av vildhallon, körsbär, granatäpple, apelsinblom, färska örter och fat.

Övrigt

Vinstockarna som är 34 år gamla, växer i järnrika lerjordar i de mjuka sluttningarna på Yerga. Druvorna skördades manuellt mellan 17 september och 8 oktober. Druvorna avstjälkades och fick sedan macerera i 35 dagar. Vinet är lagrat i 12 månader på franska ekfat.

Palacios Remondo

Det var här, på sin fars gård i Rioja Orientál (Rioja Baja) som Álvaro Palacios resa mot att bli en kultfigur i vinvärlden en gång började. Bland de karga sluttningarna vid foten av Yerga-berget tillbringade Álvaro stora delar av sin uppväxt, innan han tog sig vidare till Bordeaux och Priorat. Idag är Álvaro återigen ansvarig för Palacios Remondo. Från och med tidigt 2000-tal pågår ett långsiktigt och uthållighetskrävande arbete med att ympa om vingårdarnas Tempranillostockar till Garnacha. Signaturvinet La Montesa utvecklas således för varje år som går mot att utgöras till 100 % av denna druva. Jämfört med nordliga Rioja Alta och Rioja Alavesa, är södra Rioja, eller Rioja Orientál betydligt torrare och soligare. Garnacha kommer till sin fulla rätt i detta klimat, vilket märks när man slår upp ett glas rubinröd La Montesa, Propiedad eller magiska Quiñon de Valmira. Quiñon de Valmira är ett nytt projekt, från en mycket gammal vingård belägen ovanför sluttningarna där druvorna till La Montesa odlas. Álvaro fascinerades av hur platsens ständiga lavendel- och timjansdoft lyckades ta sig in i vinet, och tillsammans med Garnachadruvans rödbäriga aromer av vildhallon och rosor leverera en alldeles säregen smakupplevelse. Den första årgången som producerades var 2014.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Palacios Remondo
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:95% Garnacha, 5% andra blandade blå druvor
Sockerhalt:1.5g/l
SpanienFläskNötViltÄppleFatGranatäppleHallonKörsbärPeppar
Palacios Remondo

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år