Ramón Bilbao Edición Limitada - Vinston

Artnr: 7829301

Ramón Bilbao Edición Limitada

155kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18°C till rätter av nötkött, vilt eller lamm. Vinet passar utmärkt till rätter med sydamerikanska och asiatiska inslag och till lagrade ostar.

Smak

Stor och fyllig smak med balanserad fruktsyra. Vinet har toner av solmogna björnbär, plommon, choklad, tobak och kryddnejlika. Eftersmaken är lång och ihållande.

Doft

Djup, nyanserad doft med inslag av solvarma björnbär, plommon, nejlika, choklad och kryddor.

Övrigt

Ett noggrannt urval av druvor sker redan i vingården, skörden sker för hand. Druvorna till detta vin selekteras ytterligare en gång i vineriet. För att ge färg, struktur och smak till vinet sker en maceration (urlakning) före och efter jäsning. Vinet jäses och lagras på franska och amerikanska ekfat i 14 månader, och därefter ytterligare 10 månader i Ramón Bilbao's underjordiska källare.

Ramón Bilbao

Vinerna från Ramón Bilbao representerar det moderna Spanien med vingårdar i Rioja, Galicien och Rueda. Bodegas Ramón Bilbaro har år 2020 blivit utsett till ett av "The world's most admired wine brands", och innehar plats 17 på denna prestigefyllda lista. Det är ett hopp med hela 23 platser sedan 2019! Vinhuset grundades år 1924 av Ramón Bilbao Murga, en ung entreprenör med aptit på äventyr. Det sägs att han redan som 14-åring läst Jules Vernes "Jorden Runt på 80 dagar" fyra gånger… Viljan att upptäcka nya saker avspeglas i ständig utveckling. Under 1900-talet låg fokus på att utforska nya marknader med viner som Rioja Crianza, Reserva och Gran Reserva. Idag förfinas de klassiska Riojavinerna vid sidan av nya projekt som Mirto och Edición Limitada. År 1999 var en milstolpe i Ramón Bilbao's historia, då Rodolfo Bastida anslöt som vinmakare. Ramón Bilbao började nu definiera sin vinstil till att bli mer elegant och fruktig, där eken endast är ett komplement och garanti för att vinerna ska hålla länge. Man köpte även in franska ekfat, och minskade den totala tiden på ek för alla viner. Några år senare började man ta sig längre och längre upp i vingårdarna, för att odla på hög höjd. Allt för att kunna skörda druvor med mer fräschör, struktur och karaktär än tidigare. Arbetet i vingården sker med största möjliga precision för att kunna skörda varje del på exakt rätt tidpunkt. Resultatet är rena, fruktiga viner med snyggt integrerade fattoner. Utöver Rioja har man planteringar av Verdejo i Rueda, och av Albariño i Galicien. För de vita vinerna är fokus på att det är druvans och platsens karaktär som ska tala, och det finns en målmedveten strävan efter att ständigt förbättra kvalitet och hitta nya vingårdslägen. Kort sagt skulle man kunna säga att Ramón Bilbao ser på Spanien med nya ögon.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Ramón Bilbao
År:2019
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Tempranillo
Sockerhalt:2.5g/l
SpanienLammNötViltBjörnbärChokladPlommon
Ramón Bilbao

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år