Punta Tolotti Amarone della Valpolicella - Vinston

Artnr: 7349201

Punta Tolotti Amarone della Valpolicella

529kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till smakrika och kraftiga rätter av mörkt kött, grytor, grillat och vilt samt till smakrika vällagrade hårdostar.

Smak

Balanserad, kryddig, nyanserad, aningen utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, körsbär, svart te, choklad, lakritsrot och örter.

Doft

Kryddig, utvecklad, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, choklad, örter, lakritsrot och svart te.

Övrigt

De bästa druvorna från Ca'Rugates vingårdar i Montecchia di Crosara väljs ut till detta vin. Druvorna handskördades i slutet av September och torkades i välventilerade rum under 4-5 månader. Denna process koncentrerar både smakämnen, sötma och färg. Med hjälp av naturlig jäst fatjäser musten innan vinet lagras i franska ekfat à 500 liter i 30-36 månader.

Ca'Rugate

Ca'Rugate gör moderna, matvänliga viner från vulkaniska jordar i Veneto i en torr och elegant stil från enskilda vingårdslägen. Detta familjeägda företag drivs idag i fjärde generationen av familjen Tessari, just nu under ledning av Michele Tessari. Familjens 70 hektar med vingårdar finns utspridda i ett böljande landskap i Soave Classico, Valpolicella och i Lessini Durello. Vinerna Monte Fiorentine Soave, Rio Albo Valpolicella, Campo Lavei Valpolicella Superiore och Punta Tolotti Amarone bär alla namnet från den enskilda vingård där druvorna odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Sedan år 2004 finns en uttalad hållbarhetsfilosofi där tonvikten ligger på att jobba så naturligt som möjligt. Alla vingårdarna som tillhör Ca'Rugate håller på att konverteras till ekologiskt jordbruk. De första vinerna med ekologisk certifiering når marknaden år 2021. År 2018 fick Ca'Rugate 2 stjärnor i den inflytelserika guiden Gambero Rosso. Detta uppnås när ett vineri har fått den bästa utmärkelsen "3 glas" 20 gånger för ett enskilt vin. Utmärkelsen placerar Ca'Rugate bland Italiens och i synnerhet Venetos absolut främsta vinerier.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Ca'Rugate
År:2019
Alkoholhalt:15%
Druva:40% Corvina, 30% Rondinella, 30% Corvinone
Sockerhalt:4g/l
ItalienLammNötViltOstChokladFatKörsbärKryddigLakritsÖrter
Ca'Rugate

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år