Pétalos 2021 - Vinston
}

Artnr: 7031401

Pétalos 2021

219kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 15°C till smakrika pastarätter, risotto med svamp, ljust kött, kyckling och lamm samt medelhavsinspirerade rätter som gärna har inslag av örter och tomat, samt till smakrika lagrade krämiga ostar. Pétalos smakar också utmärkt till Souvas med rostade hasselnötter, märg och sallad. Vinet vinner på att lagras 1 år, men bör inte sparas mer än 6 år.

Smak

Fruktigt, stramt, påtagligt friskt vin inslag av körsbär, blåbär, örter, peppar, citrus och mineral. Långt, elegant avslut.

Doft

Intensivt fruktig doft med karaktär av körsbär, blåbär, örter, peppar och citrus.

Övrigt

Vinstockarna är mellan 40-90 år gamla. Vinet framställs av druvor som till 50% kommer från skifferdominerade vingårdar runt byn Corullón och den andra hälften från byar som ligger högre upp på sluttningarna (450-800 meter över havet) och har en mycket mager jordmån bestående av järnrika lerjordar.Druvorna skördades mellan 4-30 september. Druvorna krossas och jäser i en blandning av rostfria ståltankar och små ekfat "Pillages", där det också genomgår en malolaktisk jäsning. Druvorna har macererat under 30 dagar. Vinet har sedan lagras i franska ekfat (10% nya och sedan 30% vardera av 1, 2 och 3 år gamla fat) under 10 månader innan buteljering.

Descendientes de J. Palacios

Álvaro Palacios Priorat-succé inspirerade honom att söka något nytt – vilket blev Bierzo och Mencía. Tillsammans med sin brorson Ricardo Pérez startade han Descendientes de J. Palacios år 1998 i byn Villafranca del Bierzo, på kullarna ovanför byn Corullón. Egendomen namngavs i minnet av Álvaros far, som gick bort år 2000 och kan fritt översättas "arvtagare till J. Palacios". Ett nytt vineri, ritat av uppmärksammade arkitekten Rafael Moneo invigdes 2017. Bierzo och Priorat har en hel del gemensamt – oerhört gamla stockar och branta, skifferdominerade sluttningar. Den stora skillnaden är att Bierzo har influens av ett lite fuktigare atlantklimat medan Priorat är ett torrare, lite hetare och mer soligt medelhavsklimat. Framförallt är det dock Mencía som står för stilen hos Descendientes de J. Palacios. Alltsedan Palacios började fokusera på av lågavkastande vinstockar planterade på magra jordar på hög altitud, så har de blivit allt mer intensiva och koncentrerade i smaken och fascinerar nu en hel vinvärld med sin autenticitet. Pétalos kommer från 60-åriga stockar och odlingen sker biodynamiskt. Druvorna kommer från odlingar på höga sluttningar från Bierzo's västra delar. Vinet är menat att kunna avnjutas direkt, men det bibehåller egendomens finess och avvägda balans. Villa de Corullón kommer från tre vingårdar kring staden med samma namn, från stockar vars ålder är 60-100 år. Kombinationen av generositet och precision ger uttryck för ett alldeles unikt vin. Vingårdsvinerna heter Las Lamas och La Faraona ger vart och ett uttryck för en alldeles unik och distinkt terroir.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Descendientes de J. Palacios
År:2021
Alkoholhalt:13.5%
Druva:93% Mencía 3% Alicante Bouschet, Gran Negro, Pan y Carne, Negreda 4% Gröna druvor (Godello, Jerez och Valenciana)
Sockerhalt:1g/l
SpanienNötViltOstBlåbärCitrusKörsbärÖrterPeppar
Descendientes de J. Palacios

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år