Serveras vid 16-18ºC till rätter av kyckling eller smakrika fisk- och skaldjursrätter, exempelvis de sicilianska regionala rätterna Pasta con le sarde, Pollo alla Marsala eller Calamari fritti. Vinet passar även utmärkt till fiskrätter tack vare sina finpolerade och mjuka tanniner.
Komplex, balanserad med integrerade tanniner och inslag av körsbär, jordgubbar, choklad, kryddor och mineral.
Elegant, komplex med inslag av röda körsbär, jordgubbar, lakrits, choklad i kombination med kryddor och mineral.
Druvorna skördas för hand och avstjälkas innan de pressas skonsamt. Vinet genomgår malolaktisk jäsning i ståltank och lagras sedan under 6 månader i stora ekfat före buteljering.
Cusumano har kommit att bli en av Siciliens stora uppstickare när det gäller produktion av kvalitetsviner. Företaget grundades år 2000 när bröderna Alberto och Diego tog över driften av familjeföretaget. Deras far, Franscesco hade tidigare drivit verksamheten i över 40 år. Från 519 hektar vingårdar produceras viner som förmedlar Siciliens sol och medelhavsbris, allt på ett snyggt, behagligt och balanserat sätt. Vingårdarna är strategiskt utplacerade på olika delar av ön för att ge material till viner som Shamaris, Insolia, Nero d'Avola, Alta Mora Etna Rosso, Noà och Sàgana. Vingårdarna återfinns i Ficuzza (189 hektar), Presti e Pegno (70 ha), San Giacomo (140 ha), Milioto (3 ha), Monte Pietroso (30 ha), Marchesa (50 ha), Buonivini (20 ha) och inte minst på Etna, där på 18 ha fördelat på lägena Guardiola, Porcaria, Verzella, Pietramarina och Solicchiata. Cusumano vårdar det sicilianska druvarvet genom att odla och producera viner på druvor som Grillo, Nerello Mascalese, Insolia och Nero d'Avola.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år