Barra of Mendocino Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 22346

Barra of Mendocino Cabernet Sauvignon

129kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Passar bra till smakrika rätter av mörkt kött.

Smak

Fruktigt och smakrikt vin med en balanserad strävhet och inslag av mörka bär, svarta vinbär, och mörk choklad. Vinet har en lång nyanserad avslutning

Doft

Fruktig och koncentrerad doft med toner av mörk choklad, mörka bär och fat

Övrigt

25% av vinet har lagrats i 223 liters franska och amerikanska ekfat under 16 månader

Barra of Mendocino

Charlie Barra följde sin far, Antonio Barra och sin italienska morfar, Guiseppte Roveras fotsteg och började odla druvor i mitten på 1940-talet. När han gick på högstadiet var han så framgångsrik när han hjälpte sin farbror skörda druvor, att han fick en lön på 10 000 dollar. Han har inte missat en skörd sedan dess. 1954 köpte han Redwood Valley Vineyards, en vingård på 175 hektar. 1997 så bestämde sig Charlie och hans fru för att även börja buteljera själva, och med detta föddes The Barra of Mendocino. Vingården är på 50 hektar och här skördas bland annat Pinot Noir, Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Petite Sirah och Chardonnay. Barra vinerna är oftast producerade ifrån druvor som plockats ifrån familjens äldre vinrankor ifrån 50, 60 och 70-talet. Alla druvor är ekologiskt odlade och skulle man fråga Charlie om varför han har tror på ekologiskt, så skulle han svara att han tror på att lämna jorden som vi hittade den, utan kemikalier. Charlie Barra’s vingårdar har varit CCOF (Carlifornia Certified Organic Farmers) certifierade i över 20 år nu och detta innebär att alla druvor odlas utan konventionella bekämpningsmedel och växtgifter, konstgödsel och bioteknik.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Barra of Mendocino
År:2016
Alkoholhalt:14%
Druva:75% Cabernet Sauvignon, 18% Zinfandel, 7% Petite Sirah
Sockerhalt:3.6g/l
USAFläskNötOstChokladSvarta vinbär
Barra of Mendocino

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år