Cava Brut - Vinston

Artnr: 7712401

Cava Brut

149kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 6-8°C som aperitif tillsammans med pata negra och oliver, men även ett perfekt val till rätter av skaldjur och fisk.

Smak

Friskt och fruktigt med inslag av äpple, päron och rostat bröd. Vinet bjuder på en fin mousse med en lätt och mjuk eftersmak.

Doft

Aromer av päron och äpple samt inslag av rostat bröd.

Övrigt

Jäsning på rostfria ståltankar, 16°C i två veckor. Andra jäsningen sker på flaska enligt traditionell metod. Vinet har sedan lagrats på sin jästfällning i 16 månader.

Parés Baltà

Parés Baltà har gjort vin i Penedès sedan 1790. Familjegendomen med totalt fem olika egendomar drivs idag av tre generationer. Familjen köpte 800 hektar mark som är naturreservat, varav 170 hektar idag är planterad mark. Skördeuttagen är låga och Parés Baltà vinifierar varje vingård separat för att varje specifik terroir ska komma till uttryck. Resultatet är 27 viner och inget står stilla. De fem egendomarna är alla belägna kring vineriet i bergen invid Penedès. Höjden över havet varierar från 170 till 750 meter, vilket medför stor differentiering av jordmån och mikroklimat. Parés Baltà bedriver ekologiskt jordbruk från begynnelsen och är sedan 2004 ekocertifierade. Får strövar fritt i vingården och håller efter lövverket och äter druvor. Det naturliga kretsloppet för gödsling är ett faktum.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Parés Baltà
År:NV
Alkoholhalt:11.5%
Druva:62% Parellada, 22% Macabeo, 16% Xarel-lo
SpanienAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleBrödPäronRostat bröd
Parés Baltà

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år