Riesling Réserve - Vinston

Artnr: 75837

Riesling Réserve

229kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid cirka 10-12°C. Tack vare den strama syran är Riesling allra bäst till maträtter med sälta och/eller syra, exempelvis salta skaldjur och surkål med charkuterier. Utmärkt till fisk och skaldjur med syrliga vinsåser eller med gräddiga såser, som exempelvis linguini vongole. Vinner på lagring i flera år, men är också god att dricka nu, men då bör den luftas i karaff i en halvtimma eller två före servering.

Smak

Medelfyllig, torr och mycket frisk smak med en ung, underbart persikoliknande frukt som precis börjar träda fram ur den annars dominanta citruskaraktären. Ung, lite knuten men ändå intensiv och torr eftersmak.

Doft

Medelstor, ung och aningen knuten doft som dock bjuder på fina mineraltoner, inslag av kaprifol, lime, stenfrukt och en ung, aningen fet ton av citrus.

Övrigt

För bästa karaktär och finess pressas druvorna i hela, ej avstjälkade klasar och därefter låter man musten sedimentera i ett dygn innan den klara musten bringas till jäsning i stora, gamla ekliggare, som på grund av sin höga ålder inte ger någon smak åt vinet. I regel undviks den malolaktiska jäsningen

Domaine Weinbach

Om Riesling kallas kungen av Alsace, så kompletterar vi gärna hovet med Mme Faller och hennes två döttrar Catherine och Laurance. När Théo Faller gick bort 1979, så tog kvinnorna över och änkan Faller döpte om egendomen till Domaine Weinbach (bach betyder bäck på tyska) och det finns både bäckar och vin på Clos des Capucines. Successivt under åren har döttrarna tagit över driften av egendomen, bestående av 26 hektar i Kayserberg och Kientzheim med Grand Cru lägen i chlossberg och Furstentum och den egna egendomen Clos des Capucins, bestående av 5 hektar. Catherine sköter marknadsföring och Laurance vinmakningen. Vinerna kännetecknas generellt av sin fylliga och mogna struktur och sin oändligt långa eftersmak. Vinerna är extremt eleganta och finessrika, en stil som unik för Weinbach, men de gör även en rad söta viner, där Botrytis Cinerea bistår med komplexitet och sötma. Vi är enormt glada över att representera Domaine Weinbach, som i sin stil vi rankar som den främsta producenten i Alsace. Alla Weinbachs vingårdar är helt biodynamiskt odlade sedan år 2005! Certiferingen ligger runt hörnet, ungefär år 2010 beräknas certifieringen vara klar. www.domaineweinbach.com

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domaine Weinbach
År:2016
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Riesling
Sockerhalt:4.3g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapCitrus
Domaine Weinbach

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år