Saint-Bris - Vinston

Artnr: 73245

Saint-Bris

159kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till lättare rätter av fisk eller skaldjur. Fungerar också utmärkt till charkuterier eller getost.

Smak

Torr, frisk, lätt smak med inslag av krusbär, lime, vinbärsblad, gröna äpplen, örter och citrus.

Doft

Aromatisk doft av vinbärsblad, citrus, gröna äpplen, krusbär och nässlor.

Övrigt

Efter skörd fick druvorna macerera under 12 timmar innan de pressades skonsamt i pneumatiska pressar. Vinet har lagrats i 8-10 månader i ståltankar före buteljering.

William Fèvre

Domaine William Fèvre grundades 1959. Släkten Fèvre hade då bott i Chablis i över 250 år, varför det var naturligt att starta sin vinprodukltion just här. Man startade med en egendom på 7 hektar, men har under åren införskaffat ännu fler vingårdslägen, alla med sin egna speciella karaktär. Med sina totalt 78 hektar är William Fèvre idag en av de största landägarna i hela Chablis. Av dessa är 15,9 hektar klassade som Premier Cru och 15,2 som Grand Cru. Idag äger man egendomar i samtliga Grand Cru lägen utom i Les Blanchots. Mångfalden av vingårdar gör att de kan erbjuda viner med stor variation av komplexitet. Domaine William Fèvre arbetar passionerat för att ge varje enskilt vingårdsläge karaktär till sina viner. Likväl som man har djupt rotade värderingar som grundats i familjen över generationer, så har man lyckats hålla vingårdarna moderna och vitala, med hjälp av modern teknik och en avantgardistisk vision. Stil är bara ett tomt skal. Vinets potential ligger i dess sensuella uttryck, vilket i Chablis representeras av fräschör och mineralitet. William Fèvre utmärker sig, genom att man använder ekfat i produktionen av sina chablisviner. Före 1998 använde man mycket nya ekfat. Men detta har man nu slutat med, och man använder idag endast gamla fat, som kommer från Bouchard Père et Fils. Faten har en genomsnittsålder av 6 år, vilket bidrar till komplexiteten i vinerna utan att konkurrera med fräschören och mineraliteten. Man utför heller ingen battonage på sina viner vilket bidrar till renheten i deras viner. Sedan 2007 har man helt övergivit naturkorkar till förmån för DIAM korkar samt stelvin skruvkapsyler, för att minska förekomsten av korkskadade viner. Alla dessa metoder bidrar till den lätta, rena karaktär som är synonymt med just Domaine William Fèvre. 1998 såldes Domaine William Fèvre till Joseph Henriot, som förutom Champagne Henriot, även arbetar med Bouchard Père et Fils och Villa Ponciago.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:William Fèvre
År:2017
Alkoholhalt:12%
Druva:100% Sauvignon Blanc
Sockerhalt:1.6g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapOstÄppleCitrusGröna äpplenKrusbärLimeÖrter
William Fèvre

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år