Roda Magnum 2015 - Vinston

Artnr: 95211

Roda Magnum 2015

659kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18°C till smakrika eleganta rätter av lamm eller nöt, till exempel en råbiff.

Smak

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär och behagliga tanniner, inslag av körsbär, örter, kanel och kryddnejlika. Lång eftersmak.

Doft

Nyanserad doft med väl integrerade ekfatstoner, rödfrukt såsom körsbär och inslag av kanel och kryddnejlika.

Övrigt

2015 års skörd var tidigare än vanligt. Mellan mitten på september till 8 oktober skördade man druvorna till detta vin. Vinet har alkoholjäst på franska ekfat. Vinet har lagrats i 14 månader på 225L franska ekfat, 40% nya och 60% 1 år gamla fat. Vinet har sedan lagrats i 30 månader på flaska före försäljning.

Bodegas Roda

Bodegas Roda grundades 1987 av de två familjerna Rotllánt samt Daurella. Ur dessa båda efternamn bildades namnet RODA. Bodegas Roda brukar numer kallas för en "traditionalist bland modernisterna". Grundbultar i Rodas filosofi har sedan starten i början på 1990-talet varit att producera viner som uttrycker druva och plats – i kontrast till Riojas långa tradition av ekfatslagring. För att uppnå sin vision används bara de lokala druvorna Tempranillo, Garnacha och Graciano. Man arbetar med total respekt varje årgångs olika nyanser, och i hög grad med druvor från äldre stockar. För att ytterligare framhäva varje årgångs säregna karaktär används ingen konstbevattning. Varje år identifieras de 17 vingårdslägen som har bäst potential. Druvorna skördas med största omsorg och vinifieras separat i 17 stora trätankar. Efter en noggrann blindprovning avgörs vilka viner som uttrycker en rödaktig, ungdomlig frukt och de som är mörkare med tätare struktur – de första går till Roda och de andra till Roda I. De båda vinerna blir ett sätt att spegla Tempranillodruvans olika sätt att mogna på. Efter tjugo år i Rioja var tiden inne att ta Roda's filosofi vidare till en ny plats, en vinregion på uppgång: Ribera del Duero. De insikter man nått kring Tempranillodruvan i Rioja har nu applicerats i en annan region där denna druva har sin hemvist. Initialt letade man efter det bästa läget i Ribera del Duero – på 800 meters höjd ligger La Horra, och där finns den svalka som behövs för att balansera kraft med harmoni och balans. Vinerna Corimbo och Corimbo I kommer från stockar med en snittålder på 20 respektive 50 år. År 2016 blev Corimbo I utsedd till världens vin gjort på spanska druvsorter av tidningen Decanter.

Läs mer

Produktinformation

Volym:1500 ml
Producent:Bodegas Roda
År:2015
Alkoholhalt:14.5%
Druva:86% Tempranillo, 8% Garnacha, 6% Graciano
Sockerhalt:3g/l
SpanienFläskNötViltFatKörsbärKryddigÖrter
Bodegas Roda

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år