Langhe Nebbiolo - Vinston

Artnr: 73382

Langhe Nebbiolo

159kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18-20°C till smakrika rätter, gärna från det norditalienska köket såsom stek, vilt kött och långtidslagrade hårdostar

Smak

Harmonisk, fruktig och kryddig smak av mörka bär och viol samt balanserade tanniner

Doft

Intensiv, delikat doft med inslag av mörka bär, viol, höstskog och kryddor

Övrigt

Druvorna skördades i början av oktober. Musten pressas skonsamt och jäser på rostfritt stål under 8 dagar och mognar sedan på Allier-ek i 12 månader.

Luigi Voghera

Luigi Voghera är ett familjeföretag i Barbaresco i Neive tillsammans med andra storheter som t ex Giacosa, det enda som skiljer dem åt är priserna och tillgängligheten. Sonen, Livio som har tagit över efter hans föräldrar, Luigi och Pinuccia, kontrollerar totalt 22 hektar av noga utvald och arbetad vinodlingsmark, vilken köptes 1974. Fokus är på att ge bästa möjliga uttryck för Piemontes traditionella druvor Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis och Moscato. Hållbar produktion är en självklarhet och har så varit i generationer. Vinerna från Luigi Voghera karaktäriseras av balans och drickvänlighet. Han har en speciell växtplats som heter Basarin, där det speciella läget producerar fantastisk Dolcetto och Barbera. Det produceras väldigt mycket bra vin i Piemonte och väldigt mycket dyrt vin, just därför är vi väldigt glada över att ha hittat en producent som tillverkar väldigt bra vin, drickfärdiga, till mer än överkomliga priser.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Luigi Voghera
År:2015
Alkoholhalt:14.5%
Druva:100% Nebbiolo
ItalienLammNötViltOstKryddig
Luigi Voghera

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år