Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 6532

Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon

59kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Smak

Vinet har en frisk och tydlig fruktig smak med karaktärer av svartavinbär, röda bär, körsbär choklad och örter med en medelfyllig kropp och mycket välbalanserad tanninstruktur. Medellång och fruktig längd.

Doft

Doften är fruktig med tydlig karaktär av Cabernet Sauvignondruvan med toner av svarta vinbär, björnbär, örter och choklad samt en hint av vanilj.

Övrigt

Druvorna är både skördade nattetid maskinellt samt för hand, detta för att behålla så mycket som möjligt av druvornas freschör och smak. Druvorna pressades därefter mycket försiktigt. Vinet är jäst i temperaturkontrollerade tankar och har endast lagrats på tankar av rostfritt stål.

Santa Helena

Santa Helena grundades 1942 i Colchagua och än idag en av de största vinproducenterna i hela området med en mycket bred range av viner. Santa Helena tillhör idag San Pedro Tarapacá Wine Group. Santa Helena har alltid fokus på hållbarhet och miljö och producerar viner med stor medvetenhet.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Santa Helena
År:2019
Alkoholhalt:13%
Druva:85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
Sockerhalt:3g/l
ChileBuffématViltChokladKörsbärÖrter
Santa Helena

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år