Heartland One [NYHET - LANSERING 1a SEPTEMBER] - Vinston

Artnr: 2511

Heartland One [NYHET - LANSERING 1a SEPTEMBER]

399kr


Vinet smakar

Smak

Ett mycket komplext och smakrikt vin med tydlig fruktighet av björnbär och svarta vinbär tillsammans med toner av rostade fat samt inslag av kakao, kaffe, nötter och ceder. Tanninerna är fylliga och finishen mycket lång.

Doft

I doften finns tydliga toner av mörka bär så som björnbär samt kakao, tobak, kryddor, muskot och rostade fat.

Övrigt

Druvorna skördades nattetid genom såväl för hand som maskinellt. Nattlig skörd genomförs för att bevara maximalt med fräschör till vinet. Efter skörd krossades druvorna i vineriet i små öppna jäskar. Skal och juice macererades därefter i 24 timmar innan en speciellt utvald jäststam från Rhônedalen tillsattes för en efterföljande kalljästning i totalt 8 dagar – fortfarande tillsammans med skalrester (skin maceration). Vinet genomgick hand-plunging 3 gånger om dagen. Druvsorterna jästes separat innan komponenterna blendades och flyttades till Hogsheadsfat. Hela blenden har lagrats i 16 månader på 300L Hogsheadsfat. 80% av faten var av fransk ek och 20% av faten var av amerikansk ek.

Heartland Wines

Alla stora vinerier och viner har sin egen historia, så även Heartland. Heartland skapades av några odlare och vinmakare som var trötta på att sälja sin frukt och sina tjänster till de större företagen i regionen. De kände att druvorna som de producerade var något alldeles speciellt och ville att de så skulle förbli. Fastän Heartland producerar viner från hela South Australia, så försöker de fånga varje specifik vingårds stil och smak. Det är själva idén med Heartland. Nu skall man inte jämföra viner på detta sätt, men Heartland producerar australiensiska viner med australiensisk touch.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Heartland Wines
År:2018
Alkoholhalt:15%
Druva:60% Cabernet Sauvignon, 40% Shiraz
Sockerhalt:3.6g/l
AustralienLammNötViltBjörnbärCederFatKaffeNötterSvarta vinbär
Heartland Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år