R Ripasso - Vinston

Artnr: 2356

R Ripasso

139kr


Vinet smakar

Passar till

Passar utmärkt till grillade kötträtter.

Smak

Smaken är kryddig med balanserad fatkaraktär och inslag av torkade körsbär, rosmarin och mörk choklad.

Doft

Kyddig och fruktig doft med toner av moreller, plommon, mörk choklad och rosmarin.

Övrigt

Ripasso innebär en blandning av två olika tillverkningsmetoder. Producenten använder sig av ett färdigt ungt Valpolicellavin och låter det jäsa tillsammans med torkade Amaronedruvor. På detta sätt får Valpolicellavinet jäsa en andra gång och vinet tar då till sig aromer från de torkade druvor som används för produktionen av Amarone. R Ripasso är sedan lagrat 14 månader på en blandning av stora och små franska ekfat. Vinet är veganvänligt.

Alpha Zeta Wines

Alpha Zeta är ett samarbete mellan Liberty Wines och den talangfulle Nya Zeeländske vinmakaren Matt Thompson. Det hela drog igång 1999 med en tydlig idé om att skapa moderna, läckert fruktiga viner från utvalda vingårdar i Veneto. Man äger inte vingårdarna men man har ett mycket tätt samarbete med ett fåtal odlare, framför allt ifrån Valpantena och Monteforte d’Alpone.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Alpha Zeta Wines
År:2016
Alkoholhalt:13.5%
Druva:70% Corvina Veronese och 30% Rondinella.
ItalienNötViltOstChokladFatKörsbärKryddig
Alpha Zeta Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år