Porcupine Ridge Syrah - Vinston

Artnr: 22996

Porcupine Ridge Syrah

99kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Vinet passar till smakrika och kraftiga rätter av mörkt kött, grytor, grillat och vilt.

Smak

Fruktig, kryddig, druvtypisk smak med inslag av fat, örter, körsbär, björnbär, lakrits och peppar

Doft

Fruktig, kryddig, druvtypisk doft med inslag av fat, svartpeppar, björnbär, hallon, lakrits och viol

Övrigt

Druvor köps uteslutande från Malmesbury i Swartland. Frukten plockas vid optimal mognad och jäser i ståltankar. Två tredjedelar av vinet lagras sedan på 225L gamla franska ekfat.

Boekenhoutskloof

Gården Boekenhoutskloof grundades ursprungligen av franska hugenotter som bosatte sig i Franschhoek år 1776. Gården stannade sedan i den grundande släktens ägo under 218 år. Under dessa århundrade bedrevs olika former av agrikulturella projekt som tobaksplantage, fruktodlingar, boskapsuppfödning och slutgiltigen vinodling. År 1994 bestämde sig den ursprungliga ägarsläkten för dra sig tillbaka och avsluta all produktion på gården. Måna om att inte låta en bit av den sydafrikanska vinhistorian gå i graven återöppnade de nuvarande ägarna vineriet år 1996 ledda av den legendariska vinmakaren Marc Kent. Ledda av Marc Kent räknas nu vineriet som ett av Sydafrikas främsta och Marc själv vann pris som årets vinmakare i Sydafrika år 2007. Boekenhoutskloofs specialitet är druvan Syrah, där varje årgång av deras premium sortiment säljer slut över hela världen. Idag odlas även druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Grenache, Semillon och Viognier med stor framgång. Flaggskeppet The Chocolate Block, en Syrahbaserad blend, är förmodligen det mest framgångsrika sydafrikanska vinet som producerats i modern tid. Som bekräftelse på sin framgång utnämndes Boekenhoutskloof av Robert Parker’s Wine Buyer’s Guide samt The 2009 Wine Report till Sydafrikas främsta producent. Och avslutningsvis – hur uttalas egentligen Boekenhoutskloof? Book-n-håwds-klååf. Inte så svårt, eller hur!

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Boekenhoutskloof
År:2016
Alkoholhalt:14.5%
Druva:100% Syrah
Sockerhalt:3.01g/l
SydafrikaFläskLammNötViltBjörnbärFatKörsbärKryddigLakritsÖrterPeppar
Boekenhoutskloof

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år