Indomita Duette Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 20360

Indomita Duette Cabernet Sauvignon

109kr


Vinet smakar

Passar till

Det här vinet passar bra till grillat kött.

Smak

I detta galleri av aromer finner man ett mycket elegant vin med en komplexitet i smakerna av röda mogna frukter, svarta vinbär, Choklad och vanilj .Vinet är mycket fruktigt och välbalanserat med en väl avrundad smak där eken ifrån fat-lagringen tillför en viss sötma. Vinet har en lång ihärdig eftersmak.

Doft

Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, viol och choklad

Övrigt

Druvorna har odlats söder om Santiago i en sandblandad lerjord. Manuell skörd, och jäsning på ståltankar vid en temperatur om 26-28 grader. Vinet har sedan legat på franska ekfat under 24 månader.

Indomita

Indomita grundades 2001 och har sedan sin start haft som mål att skilja sig ifrån andra producenter i Chile genom deras kvalité. Med detta i åtanke så producerar dom idag enbart röda viner ifrån Maipo Valley och vita viner ifrån Casablanca. Två av Chiles absolut bästa områden. Alla druvor är handplockade med omsorg och vinerna tillverkade med traditionella metoder. Hos Indomita gör man tre olika kvalitetsviner; Variedad som är tankjästa druvrena endruvsviner från vingårdar fördelade över hela Central Valley, Selected Variedad som är ett urval viner från de bästa specifika vingårdarna och Reserva, som är en selektering av vin från de bästa enskilda lägena i firmans bästa vingårdar. Beroende på vin och årgångens kvalitet, ligger skördeuttagen på fyra till elva ton per hektar. Indomita äger mer än 500 hektar vinodlingar i Maipo där de odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Gewürztraminer och Sauvignon Blanc. Det moderna vineriet byggdes 2001 och har ståltankar vars kapacitet uppgår till fyra miljoner liter. Vineriet har dessutom en källare, byggd i kullen som vineriet står på, som omfattar 2 000 ekfat om 225 liter.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Indomita
År:2015
Alkoholhalt:14.5%
Druva:100% Cabernet Sauvignon
ChileFläskNötViltChokladFatSvarta vinbärVanilj
Indomita

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år