Alpha Zeta A Amarone - Vinston

Artnr: 12343

Alpha Zeta A Amarone

199kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Konsumeras året runt till smakrika kötträtter och ostar med viss sälta. Under viltsäsongen så är detta vin ett måste till allehanda grytor.

Smak

Kryddig och smakrik Amarone i modern stil med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkad frukt, mörk choklad, nötter och vanilj. Välbalanserande mogna tanniner och en lång och fyllig eftersmak.

Doft

Stor, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, romrussin, sandelträ, vanilj och mörk choklad.

Övrigt

Druvorna skördas i mitten på september och hämtas från de bästa kullarna i området. Sedan torkas de fram till slutet av januari och har då tappat ca 40% av sin vikt. Därefter avstjälkas druvorna fullt ut och pressas. Alkoholjäsningen sker på 18-20 grader med en maceration på uppåt 20 dagar. Vinet fatlagras sedan i 18 månader på både botti och franska barriquer. Vinet är veganvänligt.

Alpha Zeta Wines

Alpha Zeta är ett samarbete mellan Liberty Wines och den talangfulle Nya Zeeländske vinmakaren Matt Thompson. Det hela drog igång 1999 med en tydlig idé om att skapa moderna, läckert fruktiga viner från utvalda vingårdar i Veneto. Man äger inte vingårdarna men man har ett mycket tätt samarbete med ett fåtal odlare, framför allt ifrån Valpantena och Monteforte d’Alpone.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Alpha Zeta Wines
År:2014
Alkoholhalt:15%
Druva:70% Corvina Veronese, 25% Rondinella och 5% Cabernet Sauvignon.
Sockerhalt:7g/l
ItalienLammNötViltOstChokladFatKörsbärKryddigNötterVanilj
Alpha Zeta Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år