Diebolt-Vallois Blanc de Blancs - Vinston

Artnr: 88914

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs

369kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif, gärna till små tilltugg med någon sälta (ost, skinka, oliver, rökt fisk) på toast. Även bra till skaldjur och fiskrätter med elegans och någon syra och sälta. Prova gärna till sushi och liknande eleganta rätter.

Smak

Torr, mycket frisk, elegant, balanserad smak med inslag av nötter, bröd, citrus, smör, grapefrukt, gröna äpplen, mineral och jäst.

Doft

Aningen nötig, elegant doft med autolyskaraktär, inslag av bröd, gröna äpplen, citrus och mineral.

Övrigt

Druvorna kommer mestadels från Cuis Premier Cru och Chouilly Grand Cru samt en del från Epernay. Jäsning sker i ståltankar vid låg temperatur. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna för att buteljeras och genomgå en andra jäsning i flaskan. Detta vin är en blandning av årgångar 2013, 2014 och 2015. Vinet degorgeras efter 35 månader på sin jästfällning och buteljerades 2016. Degorgering i maj 2018.

Diebolt-Vallois

Denna egendom som ligger i hjärtat av Cramant drivs av Jacques Diebolt och hans familj. Ända sedan de 1992 blev utsedda till årets champagneproducent av Gault Millau har efterfrågan på deras viner varit enorm. Deras viner genomsyras av en fantastisk elegans kombinerat med den krämiga lite gräddiga strukturen som är så typisk för vinerna från Cramant. Vinerna är endast baserade på Chardonnay från Cramant med undantag för Diebolt Tradition där man blandar i Pinot Noir och Pinot Meunier från närliggande kommuner. Sedan 1995 så producerar Jacques Diebolt förutom sin vanliga Blanc de Blancs ett prestigevin vid namnet Fleur de Passion från 65-åriga vinstockar. Det produceras endast de främsta årgångarna och har sedan sin introduktion rankats som ett av de främsta Blanc de Blancs-vinerna från hela regionen. Det som man bör ha i åtanke är att eftersom efterfrågan på Fleur de Passion är så stor så släpps vinerna relativt tidigt. Kan man vänta några år och låta vinet få flaskmognad så blir man rikligt belönad.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Diebolt-Vallois
År:NV
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Chardonnay
Dosage:4g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleBrödCitrusGrapefruktGröna äpplenNötter
Diebolt-Vallois

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år