Diebolt-Vallois Blanc de Blancs - Vinston

Artnr: 88914

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs

369kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif, gärna till små tilltugg med någon sälta (ost, skinka, oliver, rökt fisk) på toast. Även bra till skaldjur och fiskrätter med elegans och någon syra och sälta. Prova gärna till sushi och liknande eleganta rätter.

Smak

Torr, mycket frisk, elegant, balanserad smak med inslag av nötter, bröd, citrus, smör, grapefrukt, gröna äpplen, mineral och jäst.

Doft

Aningen nötig, elegant doft med autolyskaraktär, inslag av bröd, gröna äpplen, citrus och mineral.

Övrigt

Vinstockarna är planterade i kalkrik jord i Cuis Premier Cru och Chouilly Grand Cru samt en del från Epernay. Jäsning sker i ståltankar vid låg temperatur. Efter malolaktisk jäsning blandas basvinerna för att buteljeras och genomgå en andra jäsning i flaskan. Detta vin är en blandning av årgångarna 2014 och 2015. Vinet degorgeras efter 35 månader på sin jästfällning och buteljerades 2016. Degorgering i maj 2018.

Diebolt-Vallois

Diebolt-Vallois är utan tvekan ett av världens främsta exempel på Blanc de Blancs-Champagne. Här finner vi eleganta, rika och komplexa viner med stor energi och långt liv som ger ett snyggt utryck för Côte de Blancs-byarna Cramant och Cuis. Denna familjeegendom grundades av det äkta paret Jacques Diebolt och Nadia Vallois under sent 1970-tal. Båda med en lång släkthistoria av att odla vin i Champagne. Idag är det barnen Arnaud och Isabelle med släktingar som gör allt från att arbeta i vingården till att degorgera och etikettera vinerna. Samt reser jorden runt för att låta champagneälskare smaka dessa ljuva droppar. Faktum är att Sverige ligger Isabel Diebolt extra varmt om hjärtat! Vi finner Diebolt-Vallois i Côte de Blancs och närmare bestämt Cramant, en by vars kalkrika jordar och unika terroir är känd för att ge en läcker krämighet åt Chardonnaydruvan. Prestige Brut är husets signaturcuvée, en blanc de blancs med viner från sex årgångar och en stor del reservvin. Flaggskeppet (som du bör testa minst en gång i livet!) är årgångsbetecknade Fleur de Passion. Ett vin som är resultatet av sökandet efter den ideala terroiren för Chardonnay. Endast de bästa druvorna väljs ut från familjens egna vingårdar i Cramant, och vinet lanseras endast år där man haft optimala mognadsförhållanden. Fleur de Passion mognar i ekfat på traditionellt vis, och beskriver på ett bra sätt vad Diebolt-Vallois står för: blanc de blancs från Cramant av enastående kvalitet, som gjord för att ge guldkant till livets höjdpunkter. Champagneexperten Richard Juhlin håller Diebolt-Vallois som ett av sina favorithus, och menar att "Jacques Diebolt och hans familj producerar viner som definitivt går att kategorisera som världens bästa." Vi tillåter oss även att citera Guide les meilleurs vins de France 2019, det vill säga guiden till Frankrikes bästa viner 2019. Här beskrivs Diebolt-Vallois som "en referens när det kommer till blanc de blancs, som aldrig gjort oss besvikna."

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Diebolt-Vallois
År:NV
Alkoholhalt:12.5%
Druva:100% Chardonnay
Dosage:5g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleBrödCitrusGrapefruktGröna äpplenNötter
Diebolt-Vallois

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år