Diebolt-Vallois Tradition - Vinston

Artnr: 83020

Diebolt-Vallois Tradition

349kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif, gärna tillsammans med canapéer och tilltugg med viss sälta, vilket rundar av den strama syran något. Även till sushi och andra eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Torr, frisk smak med inslag av citrus, gröna äpplen, apelsin, mineral och kex.

Doft

Ungdomlig, ursprungstypisk doft med inslag av kex, citrus, mineral, apelsin och gröna äpplen

Övrigt

Detta är det enda vinet från Diebolt Vallois som innehåller blåa druvor tagna utanför Cramant. Druvorna hämtas från vingårdar som ägs av producenten själv. Musten jäses i rostfria ståltankar. Därefter sker blandning av två olika årgångar, 2013 och 2014. Sedan tillsätts jäst före buteljering för en andra jäsning på flaskan. Vinet har lagrats 4 år på sin jästfällning. Vinet buteljerades 2015.

Diebolt-Vallois

Diebolt-Vallois är utan tvekan ett av världens främsta exempel på Blanc de Blancs-Champagne. Här finner vi eleganta, rika och komplexa viner med stor energi och långt liv som ger ett snyggt utryck för Côte de Blancs-byarna Cramant och Cuis. Denna familjeegendom grundades av det äkta paret Jacques Diebolt och Nadia Vallois under sent 1970-tal. Båda med en lång släkthistoria av att odla vin i Champagne. Idag är det barnen Arnaud och Isabelle med släktingar som gör allt från att arbeta i vingården till att degorgera och etikettera vinerna. Samt reser jorden runt för att låta champagneälskare smaka dessa ljuva droppar. Faktum är att Sverige ligger Isabel Diebolt extra varmt om hjärtat! Vi finner Diebolt-Vallois i Côte de Blancs och närmare bestämt Cramant, en by vars kalkrika jordar och unika terroir är känd för att ge en läcker krämighet åt Chardonnaydruvan. Prestige Brut är husets signaturcuvée, en blanc de blancs med viner från sex årgångar och en stor del reservvin. Flaggskeppet (som du bör testa minst en gång i livet!) är årgångsbetecknade Fleur de Passion. Ett vin som är resultatet av sökandet efter den ideala terroiren för Chardonnay. Endast de bästa druvorna väljs ut från familjens egna vingårdar i Cramant, och vinet lanseras endast år där man haft optimala mognadsförhållanden. Fleur de Passion mognar i ekfat på traditionellt vis, och beskriver på ett bra sätt vad Diebolt-Vallois står för: blanc de blancs från Cramant av enastående kvalitet, som gjord för att ge guldkant till livets höjdpunkter. Champagneexperten Richard Juhlin håller Diebolt-Vallois som ett av sina favorithus, och menar att "Jacques Diebolt och hans familj producerar viner som definitivt går att kategorisera som världens bästa." Vi tillåter oss även att citera Guide les meilleurs vins de France 2019, det vill säga guiden till Frankrikes bästa viner 2019. Här beskrivs Diebolt-Vallois som "en referens när det kommer till blanc de blancs, som aldrig gjort oss besvikna."

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Diebolt-Vallois
År:NV
Alkoholhalt:12.5%
Druva:40% Pinot Noir, 50% Chardonnay, 10% Pinot Meunier.
Dosage:6g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleCitrusGröna äpplen
Diebolt-Vallois

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år