Diebolt-Vallois Tradition - Vinston

Artnr: 83020

Diebolt-Vallois Tradition

349kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC som aperitif, gärna tillsammans med canapéer och tilltugg med viss sälta, vilket rundar av den strama syran något. Även till sushi och andra eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Torr, frisk smak med inslag av citrus, gröna äpplen, apelsin, mineral och kex.

Doft

Ungdomlig, ursprungstypisk doft med inslag av kex, citrus, mineral, apelsin och gröna äpplen

Övrigt

Detta är det enda vinet från Diebolt Vallois som innehåller blåa druvor tagna utanför Cramant. Druvorna hämtas från vingårdar som ägs av producenten själv. Musten jäses i rostfria ståltankar. Därefter sker blandning av två olika årgångar, 2011 och 2012. Sedan tillsätts jäst före buteljering för en andra jäsning på flaskan. Vinet har legat nästan 3 år på jästfällningen.

Diebolt-Vallois

Denna egendom som ligger i hjärtat av Cramant drivs av Jacques Diebolt och hans familj. Ända sedan de 1992 blev utsedda till årets champagneproducent av Gault Millau har efterfrågan på deras viner varit enorm. Deras viner genomsyras av en fantastisk elegans kombinerat med den krämiga lite gräddiga strukturen som är så typisk för vinerna från Cramant. Vinerna är endast baserade på Chardonnay från Cramant med undantag för Diebolt Tradition där man blandar i Pinot Noir och Pinot Meunier från närliggande kommuner. Sedan 1995 så producerar Jacques Diebolt förutom sin vanliga Blanc de Blancs ett prestigevin vid namnet Fleur de Passion från 65-åriga vinstockar. Det produceras endast de främsta årgångarna och har sedan sin introduktion rankats som ett av de främsta Blanc de Blancs-vinerna från hela regionen. Det som man bör ha i åtanke är att eftersom efterfrågan på Fleur de Passion är så stor så släpps vinerna relativt tidigt. Kan man vänta några år och låta vinet få flaskmognad så blir man rikligt belönad.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Diebolt-Vallois
År:NV
Alkoholhalt:12.5%
Druva:40% Pinot Noir, 50% Chardonnay, 10% Pinot Meunier.
Dosage:7g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleCitrusGröna äpplen
Diebolt-Vallois

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år