Launois Cuvée Réserve Grand Cru BdB Brut - Vinston

Artnr: 7450

Launois Cuvée Réserve Grand Cru BdB Brut

329kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Utmärkt som aperitif och till de allra flesta rätter av fisk och skaldjur. Perfekt mingel till denna champagne är minipizza med löjrom, rödlök och smetana. Annars är naturligtvis ostron och andra skaldjur som äts naturella den perfekta matchningen till champagne, samt givetvis en oslagbar dryck vid festliga tillfällen.

Smak

Ung, medelfyllig och balanserad, med en intensiv frisk fruktighet och inslag av äpplen, grapefrukt, gråpäron, mineral och rostad brioche samt en liten ton av aprikos.

Doft

Ungdomlig doft med toner av äpple, citrus, grapefrukt, mandel och mineral samt ett nyanserat rostat inslag.

Övrigt

Musten jäses i rostfria ståltankar och genomgår malolaktisk jäsning i dem. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra, kolsyregivande, jäsning. Basvinet för denna champagne utgörs mestadels av årgång 2014. Champagnen har lagrats 36 månader på sin jästfällning.

Launois Père et Fils

Sedan sju generationer bakåt har kunskap passerats från fader till son, just nu är det Bernard och Dany Launois tur att genom sin passion, laborera fram den höga kvalitén som de är kända för. Firman grundades 1872 och består av 21 ha, varav merparten av dessa finns i Le Mesnil. Le Mesnil-Sur-Oger är en av de mest kända byarna i Côtes des Blancs, där några av de främsta champagnerna produceras samt egendomar i Avize och Cramant. Bernard Launois klassas som en av de riktigt stora och vad han har gjort i Champagne över åren och nu senast ett uppskattat vinmuseum på hans egendom i Le Mesnil är ovärderligt. Under den korta tid vi har känt Bernard, så måste vi instämma i vad Richard Juhlin skriver i hans bok TRETUSEN CHAMPAGNER, vilken källare av gamla årgångar och vilken generositet. Launois är medlemmar i "the Grower Producera Club" Vilket betyder betyder att han äger sin egen vingård, tillverkar sitt eget vin och champagne på och från sin egen mark. Detta medför att hans vin är unikt och kan avspegla både karaktären av jordmånen samt stilen för vingården. PrimeWine är oerhört glada över att kunna erbjuda Er denna, vad vi tycker är en alltigenom spektakulär Champagne.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Launois Père et Fils
År:NV
Alkoholhalt:12%
Druva:100% Chardonnay
Dosage:7g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleAprikosGrapefruktPäron
Launois Père et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år