Launois Grand Cru Blanc de Blancs - Vinston

Artnr: 7329

Launois Grand Cru Blanc de Blancs

389kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10°C som aperitif, samt till eleganta fisk- eller skaldjursrätter. Passar även utmärkt till rätter av ljust kött eller fågel. Kan lagras i upptill 8 år.

Smak

Torr, balanserad, nyanserad, lätt utvecklad smak med krämig mousse, inslag av brioche, nötter, honung, vinteräpplen, blommor, citrus och mineral. Lång eftersmak.

Doft

Nyanserad, ren, elegant, aningen utvecklad doft med tydlig karaktär av brioche, nötter, honung, päron, vinteräpplen, citrus och mineral.

Övrigt

Musten jäses i rostfria ståltankar och genomgår malolaktisk jäsning i dem. Därefter sker blandning och tillsats av jäst för buteljering och en andra, kolsyregivande, jäsning. Vinet har legat i 6 år på sin jästfällning före degorgering.

Launois Père et Fils

Sedan sju generationer bakåt har kunskap passerats från fader till son, just nu är det Bernard och Dany Launois tur att genom sin passion, laborera fram den höga kvalitén som de är kända för. Firman grundades 1872 och består av 21 ha, varav merparten av dessa finns i Le Mesnil. Le Mesnil-Sur-Oger är en av de mest kända byarna i Côtes des Blancs, där några av de främsta champagnerna produceras samt egendomar i Avize och Cramant. Bernard Launois klassas som en av de riktigt stora och vad han har gjort i Champagne över åren och nu senast ett uppskattat vinmuseum på hans egendom i Le Mesnil är ovärderligt. Under den korta tid vi har känt Bernard, så måste vi instämma i vad Richard Juhlin skriver i hans bok TRETUSEN CHAMPAGNER, vilken källare av gamla årgångar och vilken generositet. Launois är medlemmar i "the Grower Producera Club" Vilket betyder betyder att han äger sin egen vingård, tillverkar sitt eget vin och champagne på och från sin egen mark. Detta medför att hans vin är unikt och kan avspegla både karaktären av jordmånen samt stilen för vingården. PrimeWine är oerhört glada över att kunna erbjuda Er denna, vad vi tycker är en alltigenom spektakulär Champagne.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Launois Père et Fils
År:2011
Alkoholhalt:12%
Druva:100% Chardonnay
Dosage:8g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapÄppleCitrusHonungNötter
Launois Père et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år