Vad dricker man till snygga skaldjur och fula fiskar? - Vinston

Vad dricker man till snygga skaldjur och fula fiskar?

Det officiella startskottet för den svenska kräftpremiären 2017 är tisdagen den 8 augusti. Men, vad dricker man till snygga skaldjur och fula fiskar?

Vad dricker man till snygga skaldjur och fula fiskar?

Vad dricker man till snygga skaldjur och fula fiskar?

Medan augusti kan ses som slutet på sommaren, tycker vi på Vinston att det är en nystart. Visst går solen ner lite tidigare samtidigt som luften bjuder på mer skärpa. Det är inget att deppa ihop över, för augusti innebär både härliga sensommarfester med kulörta lyktor, höstens första after works – och inte att förglömma, kräftpremiären.

Den 8 augusti är det officiella startskottet för kräftpremiären 2017 – alltså nästa vecka. Ladda upp med goda kräftor, hemlagad ostpaj, roliga hattar och trevliga gäster. Vilka viner som passar till kräftor? Vi har några finfina tips som passar till såväl snygga skaldjur som fula fiskar.


Chablis William Fevre Petit Chablis Friskt och krispigt

Från franska William Fevre kommer denna friska chablis med smak av citrus, gröna äpplen blommor och mineral. För den vetgirige får en chablis får bara göras på chardonnay och bara komma från distriktet Chablis. Vinstockarna till detta vin växer i kalkrika lerjordar och det färdiga vinet lagras i 8-10 månader på ståltank innan det buteljeras. Servera till fisk och skaldjur eller avnjut som sällskapsvin.

» Chablis William Fevre Petit Chablis
Artnr: 72294 | Pris: 149:-
Ursprung: Frankrike | Alkohol: 12%
Druva: chardonnay


Jeanneret Gewürztraminer Riesling Aromatiskt och blommigt

Jeanneret Gewurztraminer Riesling är ett halvtorrt vin från Australien som görs på druvorna gewürztraminer och riesling. Tonen är blommig och smaken fruktig med inslag av litchi, ananas, citronskal och vingummi. Den lätt oljiga nyansen, som också är typisk för dessa druvor, passar bra till rätter med både fisk, skaldjur och kyckling.

» Jeanneret Gewürztraminer Riesling
Artnr: 6595 | Pris: 229:-
Ursprung: Australien | Alkohol: 11,5%
Druvor: gewürztraminer och riesling


Tips på tillbehör till kräftorna

Västerbottenspaj med bacon och rödlök

» Västerbottenspaj med bacon och rödlök
Ostpaj med lök och prästost

» Ostpaj med lök och prästsost

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år