Tre goda viner från Italien - Vinston

Tre goda viner från Italien

Viva Italia! Här får du tips på tre goda viner från Italien du inte får missa. Alla tre kommer från Toscana och bjuder på god smak.

Tre goda viner från Italien

Tre goda viner från Italien

Vem tycker inte om italiensk mat? Det är något med kombination av det rustika och fylliga som möter det fräscha som helt enkelt är oemotståndligt. På samma sätt är många förtjusta i italienska viner, som ofta är smakrika och publikfriande. Sedan Systembolaget delat in sina viner efter land så är vi många som går direkt till Italienhyllan för att botanisera. Vi på Vinston vill därför passa på att tipsa om ett varumärke som fångar bland det bästa som Italien har att erbjuda – Ricossa!

I Sverige finns nu tre populära viner inom familjen Ricossa – två fylliga röda och ett pärlande halvtorrt vitt som lanserades 1 juni i år. Gemensamt för dem alla är hög kvalitet till ett bra pris och en autentisk italiensk smak. Ricossa är ett varumärke med anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och som produceras i ljuva Toscana.


Ricossa Moscato Pärlande och fruktig nyhet

Ricossa Moscato är en kritikerrosad moscato som hamnade på Systembolagshyllan 1 juni i år. Här har vi ett härligt pärlande vin med inslag av päron, fläder, fransk persika och citrus.

Typiskt för moscato finns här även blommiga inslag av fläder och apelsinblom. Ricossa Moscato passar som aperitif eller som tillbehör till desserter och bakverk med bär.

» Ricossa Moscato
Artnr: 4325 | Pris: 69:-
Ursprung: Italien | Druva: moscato


Ricossa Barbera Appassimento Elegant appassimento

Här har vi ett fruktigt och fylligt vin som är tillverkat enligt metoden appassimento. Reusltatet är ett följsamt och medelfylligt vin med härlig doft och smak av röda bär, fikon, nötter och viol med en angenäm smak av läder och vanilj.

Vinet passar som umgängesvin och
till nötkött, grillat och pizza.

» Ricossa Barbera Appassimento
Artnr: 79508 | Pris: 99:-
Ursprung: Italien | Druva: barbera


Ricossa Barolo Mjuk och fruktig barolo

Barolo är en populär typ av vin från Italiens Piemonte, tillverkat till 100 % av druvan nebbiolo. Ricossa Barolo är ett mjukt och fruktigt vin med fin syra och väl integrerade tanniner. Här möter smaker av körsbär och tranbär toner av läder, ek och vanilj. Eftersmaken är lång och balanserad. Vinet har lagrats i 36 månader på ekfat. Utmärkt till kött eller lagrade ostar!

» Ricossa Barolo
Artnr: 76367 | Pris: 179:-
Ursprung: Italien | Druva: nebbiolo

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år