Två härliga rosa bubbel - Vinston

Två härliga rosa bubbel

Här får ni tips på en vegansk rosécava samt en rosé Champagne som båda passar perfekt till middag eller speciella kvällar.

Rosa BubblorImorgon infaller årets kanske mest uppmärksammade kärleksdag. En dag som faktiskt kommer från medeltidens Frankrike och England där man firade helgonet Valentinus. Denna dag är det många som satsar på något extra i mat- och dryckesväg och ofta går färgskalan i rött eller rosa. Därför passar vi på att tipsa om två rosa bubbel i olika prisklasser.

Vad sägs om vegansk cava?

För alla som föredrar vegansk mat och dryck finns ett riktigt bra bubbel i Systembolagets fasta sortiment. Parés Baltà Pink Brut är en rosa cava som dessutom är ekologiskt producerad. Cavan bjuder på en torr och frisk smak av röda bär, grapefrukt och mineral. Detta rosa bubbel passar fint både som sällskapsdryck och som tillbehör till mat.

Vid vindproduktion är det brukligt att klarna vinet med hjälp av äggvita. För Parés Baltà Pink Brut har man medvetet valt bort alla animaliska produkter, vilket gör den till ett bra val för veganer. Till karaktären är det här en typisk cava av hög kvalitet. Här samsas torra och fruktiga smaker av hallon, jordgubbe och röda vinbär med grapefrukt och en hint av mineral. Vinet passar utmärkt som sällskapsdryck, eller till fisk, skaldjur eller tapas.

» Parés Baltà Pink Brut
Artnr: 7916 | Pris: 99:-
Ursprung: Spanien | Alkoholhalt: 12,5%
Druvor: garnatxa, parellada, macabeu
Dosage: 7 g/l

Ädla bubblor med smak av röda bär

Alexandre Bonnet är en prisvärd champagne med den utpräglade elegansen man hittar hos en klassisk champagne. Denna rosévariant bjuder på en frisk och elegant doft och smak med inslag av smultron, hallon och jordgubbar med en angenämnt brödig karaktär. Vinet passar utmärkt att avnjuta på egen hand, som sällskapsdryck eller aperitif, eller som tillbehör till fisk och skaldjur. Den som vill kan även servera champagnen till naturella bär eller bakverk med inslag av bär.

Alexandre Bonnet är ett växande champagnehus som värnat om sin tradition och  ”husstil” över flera generationer. Alexandre Bonnet är belaget i Les Riceys, i distriktet Aube. Hela 96% av byns odlingar utgörs av Pinot Noir, då såväl jordmån som klimat är idealiska för denna druva. Enligt sed  i Champagne sker skörden varsamt och för hand.

» Alexandre Bonnet Perle Rosé
Artnr: 7471 | Pris: 299:-
Ursprung: Frankrike | Alkoholhalt: 12,5% |
Druva: pinot noir
Dosage: 9 g/l

 

Taggat med:Vintips

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år