Lyxigt rödvin på bag in box - Vinston

Lyxigt rödvin på bag in box

Allegrini Veneto Rosso är ett lyxigt rödvin på bag in box från Veneto i Italien. Servera till fågel, fläsk, nöt och lamm, såväl som till vegetariska rätter.

Lyxigt rödvin på bag in box

Lyxigt rödvin på bag in box

Allegrini är ett namn många vinkunniga känner till. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att Allegrini är ett av Italiens bästa vinhus som är kända världen över.

I området Veneto, som också är amaronens födelseplats och hemort, har Allegrini-familjen sedan långt tillbaka haft en framträdande roll som en av de viktigaste markägarna. Redan under 1500-talet började traditionen att göra vin, och har sedan dess gått i arv från generation till generation. Precis som då ägnar man sig idag helhjärtat åt att anamma de lokala traditionerna, samtidigt som man aktivt ser till att driva utvecklingen framåt.

Många av de eleganta viner som produceras på egendomen har rönt stora framgångar världen över, och så sent som förra året tog Allegrini emot den välförtjänta utmärkelsen ”Årets Vinhus” av Italiens ledande mat- och dryckesmagasin Gambero Rosso.

Allegrini Veneto Rosso Från Allegrini

I Sverige går Allegrinis viner att hitta i såväl Systembolagets fasta sortiment som i beställningssortimentet. En mycket uppskattad produkt är Allegrini Veneto Rosso – ett följsamt och smakrikt rödvin i klassisk stil som man låtit paketera i bag in box, exklusivt för den svenska marknaden. Med andra ord passar det till bufféer, höstens sammankomster och det större sällskapet.

Vad gäller smak och kvalitet håller detta vin vad det lovar. Det passar också fint för den som anser sig vara finsmakare. Här bjuds man på en kryddig och fruktig smak med toner av mörka körsbär, skogsbär, örter och vanilj. Det hela paketeras med en trivsam fatkaraktär.

Det här ett bra allroundvin till både fågel, fläsk, nöt och lamm, såväl som till vegetariska rätter. Det passar också fint som sällskapsvin.

» Allegrini Veneto Rosso
Artnr: 2309 | Pris: 279:-
Ursprung: Veneto, Italien | Alkoholhalt: 13,5%
Druvor: corvina, veronese, rondinella, molinari

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år