Dryckestips till kladdkakans dag - Vinston

Dryckestips till kladdkakans dag

Den 7 november är det dags att fira något av en söt institution i Sverige; kladdkakan! Här hittar du Vinstons dryckestips till kladdkakans dag.

Dryckestips till kladdkakans dag

Har du testat vin till kladdkakan?

Den 7 november är det dags att fira något av en söt institution i Sverige; kladdkakan! Detta bakverk har gått från en trend till något många av oss bakar och avnjuter regelbundet. Inte så konstigt kanske, med tanke på hur lätt kladdkakan är att svänga ihop, samt att man ofta har ingredienserna hemma. För att bäst komma till sin rätt ska kladdkakan serveras ljummen, vilket gör att den passar extra bra under de kyligare månaderna. De flesta av oss serverar kladdkakan till kaffe eller te. Har du testat att servera den till vin? Här tipsar vi om två favoriter som passar utmärkt till.

Fenomenet kladdig chokladkaka är inget unikt för Sverige, men visst är bakverkets popularitet smått unik för vårt land. Det råder lite olika meningar om varifrån vår kladdkaka härstammar. Enligt en teori var det en kvinna i Örebro som misslyckades med sina amerikanska brownies i brist på bakpulver, medan en annan teori menar att det var en matskribent som blev inspirerad av en kladdig chokladkaka i Paris. Hur som, en klassisk svensk kladdkaka bakas av mjöl, socker, smör, ägg och kakao. Bristen på bakpulver ger kakan dess kladdiga konsistens.


Ricossa Moscato Pärlande och fruktigt

Ricossa Moscato är en typisk Moscato, med en söt, fruktig och lätt pärlande karaktär. Vinet bjuder på en härlig symfoni av fläder, mogna päron och persika. Här finns även inslag av apelsinblom och en frisk fläkt av citrus.

Det här vinet är utmärkt till kladdkaka, inte minst om den serveras med bär som tillbehör.

» Ricossa Moscato
Artnr: 4325 | Pris: 69:-
Ursprung: Italien | Alkoholhalt: 7%
Druva: moscato


Colombo Medium Dry 5 Years Old Nötig Madeira

Colombo Madeira är en kritikerrosad nyhet på Systembolaget. I denna fruktiga och eleganta Madeira samsas smaker av torkad citrus och rostade valnötter med en knäckig ton av choklad.

Eftersmaken är lång, torr och komplex. Den här drycken passar extra bra till kladdkakor med inslag av nötter, för att ta vara på de nötiga inslagen i Madeiran.

» Colombo Medium Dry 5 Years Old
Artnr: 780302 | Pris: 89:-
Ursprung: Portugal | Alkoholhalt: 19%
Druva: tinta negra, complexa

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år