Bästa vinerna till svensk sommarmat - Vinston

Bästa vinerna till svensk sommarmat

Vilka är de bästa vinerna till svensk sommarmat? Kolla in vinerna Les Dauphins Côtes du Rhône Organic som passar bra till både buffé och grillat.

Bästa vinerna till svensk sommarmat

Bästa vinerna till svensk sommarmat enligt Vinston

Nu börjar det att dra ihop sig till midsommar – en av de härligaste högtiderna på året för många svenskar. Lämna inte förberedelserna till sista stund, för en dag som denna vill du njuta av mat, vin och umgänge i lugn och ro.

Dags att förbereda inför midsommar

Just därför tipsar vi om recept på rätter du kan förbereda i god tid. Vi rekommenderar även ett par ekologiska viner som passar till svensk sommarmat. Rosén finns i Systembolagets beställningssortiment, vilket betyder att den bör beställas en dryg vecka innan den kan hämtas ut.


Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé Matvänlig rosé

Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé är utpräglat sydfransk i stilen. Här kan man avnjuta smaker av röda bär, hallon och blodgrape med en fin örtig ton. Stilen är torr, vilket gör att den passar mycket bra att servera till mat.

Servera till sommarens goda buffémat och till grillat – framför allt fisk, skaldjur och kyckling. Les Dauphins Rosé är också en vinnare som sällskapsdryck.

» Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rosé
Artnr: 74902 | Pris: 99:-
Ursprung: Frankrike | Druvor: grenache, syrah, cinsault


Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rouge Kryddigt rött

Här har vi ett typiskt franskt bistrovin, med angenämt kryddig smak och en fin örtig ton. Vinet bjuder på en fyllig doft och smak med inslag av björnbär, hallon och lakrits. Servera det till kalla och varma bufféer, liksom till grillat.

Det spelar ingen roll vad du lägger på grillen – det här viner passar till det mesta. Det är även gott att dricka utan något särskilt tillbehör.

» Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rouge
Artnr: 72458 | Pris: 89:-
Ursprung: Frankrike | Druvor: grenache, syrah, mourvèdre


Spenat och basilikapaj med rödlök och småtomater
Matjes- och potatisgratäng med gul lök

Ekologiska bistroklassiker

Producenten bakom Les Dauphins, Celliers des Dauphins, grundades 1965 i Frankrikes vinregion Côtes du Rhône. Många viner från den här regionen kan beskrivas som typiska ”bistroviner” – smakrika, lätta att tycka om och är både goda till mat och som sällskapsdryck. Den beskrivningen stämmer även bra överens med vinerna från Les Dauphins. Här talar vi om utpräglat franska viner, av den typ man gärna skulle dela med vänner på en stimmig bistro i Paris eller under en lång middag hemma.


Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år