3 prisvärda viner från Australien - Vinston

3 prisvärda viner från Australien

Letar du vin som passar till fina middagen såväl som det lite större sällskapet? Kolla in dessa 3 prisvärda viner från Australien.

3 prisvärda viner från Australien

3 prisvärda viner från Australien

Det vilar någon slags vildvuxen romantik över Australien som land. När det gäller landets viner så finns det en viss sanning i detta. Den Australiensiska vinindustrin är inte, till skillnad från de flesta länder i Europa, omgärdad av ett strikt regelverk för hur man måste tillverka vinerna. Resultatet är utsökta viner med en stor variation i utryck och stil, där det sällan sparas på krutet vad gäller smak och karaktär. Idag tipsar vi om tre smakrika viner från ett av landets mest genuina vinerier – Hardy’s.

Hardy’s grundades år 1853 av Thomas Hardy, med ambitionen att tillverka viner som prisas och uppskattas världen över. Hardy’s är fortfarande ett familjeägt företag och det är nu den femte generationen av familjen som tillverkar vinerna. Idag producerar man viner i många olika prisklasser, med fokus på högsta möjliga kvalitet för pengarna. Detta uppnår man genom att kombinera traditionella metoder med moderna, med bra råvaror som utgångspunkt. Hög kvalitet för pengarna är också synonymt med de viner vi tipsar om här.


Hardy’s Nottage Hill Riesling Riesling med mycket smak

Hardy’s Nottage Hill Riesling är ett friskt och druvtypiskt vin. Här samsas smaker av citron, lime och tropisk frukt i en torr och fruktig kombination. Det hela ramas in av en fin ton av mineral, följt av ett långt avslut. Servera som apéritif, till sommarens buffémat eller fisk och skaldjur.

» Hardy’s Nottage Hill Riesling
Artnr: 16426 | Pris: 79:-
Ursprung: Australien
Druva: riesling
Alkoholhalt: 12%


Hardy’s Nottage Hill Chardonnay Gott, vitt i smart förpackning

Du har väl inte missat att det nu finns ett mellanting mellan bag-in-box och flaska? Hardy’s Nottage Hill Chardonnay kommer i en praktisk förpackning om 1,5 liter. Vinet tillverkas av druvan chardonnay och har en torr, fyllig och fruktig smak. Här bjuds det på en somrig smak av tropisk frukt, citrus och fat. Kombinera till sommarens mingel och mat.

» Hardy’s Nottage Hill Chardonnay
Artnr: 78964 | Pris: 119:-
Ursprung: Australien | Druva: chardonnay
Alkoholhalt: 13,5%


Hardy’s HRB D640 Lyxigt och fylligt i rött

Hardy’s HRB D640 är ett rött vin utöver det vanliga, tillverkat av druvan cabernet sauvignon. Bakom den sobra fasaden döljer sig ett mycket smakrikt, komplext och elegant vin med doft och smak av svarta vinbär, ceder, lagerblad och plommon. Avnjut till nötkött och vilt. Eller varför inte som tillbehör till den smakrika ostbrickan?

» Hardy’s HRB D640
Artnr: 72330 | Pris: 189:-
Ursprung: Australien | Druva: cabernet sauvignon
Alkoholhalt: 13,5%

Relaterat

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år