Vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost - Vinston

Vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost

En vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost är utmärkt att svänga ihop när man vill laga något enkelt. Denna går att göra helt vegansk.

Vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost

Enkel vardagsmat

En vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost är utmärkt att svänga ihop när man vill laga något enkelt. Dels räcker den till många och dels blir den bara godare när den värms upp. Med andra ord passar den fint att laga i förväg och plocka fram när det är dags att äta. Denna gratäng är lakto- och ovo-vegetarisk vilket innebär att den görs med ägg och mejeri. Vill man få den helt vegetariskt, eller vegansk, byter man ägg och grädde mot samma mängd Oatly iMat som man rör ihop med två matskedar majsstärkelse. Istället för smör steker man i olja.

» Alla våra vegetariska recept hittar du här


Vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost

För: 4 personer

Vegetarisk gratäng med grönkål och fetaost

Fyllning:

2 röda paprikor
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
300g champinjoner
200g grönkål
1 tsk äppelcidervinäger
8 bitar soltorkade tomater
150g fetaost
50g pinjenötter

Stanning:

3 ägg
3 dl grädde
1 msk skånsk senap
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk rökt paprikapulver
salt, peppar

Gör så här:
1. Kärna ur och skär paprikan till centimeterstora bitar. Grovhacka röd lök och finhacka vitlöksklyftorna. Kvarta champinjonerna och skär ner grönkålen till mindre bitar.

2. Stek paprikan i smör några minuter. Ha sedan ner den röda löken. När den mjuknat, ha ner vitlöken och låt den värmas en minut. Ös över allt i en gratängform.

3. Stek champinjonerna i smör med salt och peppar. Ös över i gratängformen.

4. Stek grönkålen i smör på medelvärme så den blir härligt grön och mjuknar. Salta och peppra och ringla över lite äppelcidervinäger som får fräsa in. Ös över i gratängen.

5. Strimla soltorkade tomater och blanda ner dem samt smulad fetaost med det övriga innehållet.

6. Vispa ihop ingredienserna till stanningen och slå den över innehållet. Strössla ut pinjenötter överst – rosta dem gärna först i en torr panna. Grädda sedan i 40 minuter i 225°C i mitten av ugnen. Grönkål har en tendens att bli bränt, så lägg gärna en bit aluminiumfolie gratängformen efter 20 minuter och grädda klart.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år