Torskrygg med sommarsallad och brynt smör-hollandaise - Vinston

Torskrygg med sommarsallad och brynt smör-hollandaise

Torskrygg är en härlig sommarrätt som passar på grillen. Servera gärna med sommarsallad och brynt smör-hollandaise. Kolla in receptet nedan.

Torskrygg med sommarsallad och brynt smör-hollandaise

Recept och foto: Madeleine Landley

Torskrygg med sommarsallad och brynt smör-hollandaise

För: 4 personer

Brynt smör-hollandaise:

200g smör
2 äggulor
1 msk citronsaft
1 msk vatten
salt, peppar

Sommarsallad:

1 litet fänkålshuvud
1,5 dl frysta ärtor
10 cm gurka
1 knippe rädisor, gärna med blast
70g babyspenat

Torskrygg:

25g smör
400g torskrygg med skinn
salt, peppar

1. Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då och låt det vara i kastrullen till det fått en ljust brun ton. Häll av och låt svalna. Vispa ihop äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull på medelvärme med hjälp av en elvisp. Tillsätt lite brynt smör i taget och vispa till en fast sås. Smaka av med salt och peppar.

2. Hyvla fänkål tunt med en mandolin. Tina ärtorna i en skål med vatten. Halvera gurkan och hyvla den med en osthyvel. Halvera rädisorna. Varva ingredienserna till sommarsalladen på ena sidan av tallrikarna.

3. Smält smör i en skål i micron. Grilla bitarna med torskrygg med skinnsidan nedåt. Pensla fisken med smöret under grillningen och dra över salt och peppar.


Vad väljer man för vin till den grillade fisken?

Få råvaror känns så somriga som nygrillad fisk. Fisk går fort att laga och kan lätt förvandlas till en fin festmiddag med hjälp av goda tillbehör och ett glas vin. Tack vare utbudet av fisksorter i butik kan man enkelt variera sig – och tänk så lyxigt om man fångat fisken själv!

Torskrygg med sommarsallad och brynt smör-hollandaiseEn nygrillad bit fisk behöver egentligen inga krångliga tillbehör. Något så enkelt som nykokt potatis och en lätt sallad är allt som behövs för att få middagen att bli komplett. Och förstås en sås! Idag rekommenderar vi att man lägger en fin bit torsk på grillen – gärna torsk med skinn.

Föredrar man någon annan vit fisk går det också bra med sej, pangasius eller gös. Det hela samsas med en krispig sommarsallad och en ljuvlig, hemlagad brynt smör-hollandaise. Sallad och sås kan man göra i förväg. Sedan är det bara att starta grillen när middagshungern gör sig påmind. Två passande vintips bjuder vi på nedan

 

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år